Rungtynių pabaiga buvo itin chaotiška ir įtempta – „Virtus“ galėjo išplėšti pratęsimą, bet prametė du laisvus tritaškius.

Šiame mače A.Trinchieri panaudojo 11 žmonių, vienintelis nuo suolo nepakilęs žaidėjas buvo Tyrone’as Wallace’as. „Žalgiris“ realizavo tik 14 baudos metimų iš 26.

Puikus buvo Dovydas Giedraitis, per 30 minučių pelnęs 15 taškų (2/3 dvit., 3/3 trit., 2/3 baud.), atkovojęs tris, perėmęs du kamuolius ir surinkęs 20 naudingumo balų.

Jis pakartojo asmeninius karjeros rezultatyvumo ir pagerino naudingumo balų rekordus Eurolygoje.

Kauniečiai pirmavo didžiąją susitikimo laiko dalį, o į priekį šovė, kai trijų minučių atkarpą tarp pirmojo ir antrojo kėlinių laimėjo net 15:0 ir atitrūko dviženkliu taškų skirtumu – 25:15.

Įpusėjus mačui žalgiriečiai užtikrintai pirmavo 44:30, bet po pertraukos šeimininkai kilo į šturmą ir buvo priartėję per pavojingą keturių taškų atstumą.

„Žalgirį“ priekyje išlaikė tritaškiai – juos smeigė D. Giedraitis, Lukas Lekavičius ir Deividas Sirvydis, o tai prieš lemiamą ketvirtį leido išlikti priekyje 60:52.

Vis tik netrukus žalgiriečiai net penkias minutes nepelnė nė taško, pralaimėjo atkarpą 0:11 ir atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Aikštėje ir toliau dominuojant gynybai „Žalgiriui“ gyvybės įpūtė Alenas Smailagičius, kuris savo energija atkovojo kelis kamuolius puolime, išprovokavo nesportinę pražangą, rinko taškus ir leido „Žalgiriui“ vėl pirmauti.

Vis tik viskas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis – italams neužpuolus Matthew Mitchellas nusiėmė kamuolį ir likus žaisti 8 sekundes atrodė, kad „Žalgirio“ pergalė – jau rankose. Vis tik amerikietis prarado kamuolį – Isaia Cordinier paleido tritaškį, prametė, bet „Virtus“ susikūrė antrą šansą. Vis tik ir su sirena paleistas Marco Belinelli tolimas šūvis buvo netikslus.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ viešnagę Italijoje pabaigs Milane, kur susitiks su „Emporio Armani“ (1-2).

„Žalgiris“: D. Giedraitis 15, S. Fransisco 11 (8 rez. perd.), E. Ulanovas 10, A. Smailagičius 9 (6 atk. kam.), L. Birutis 7, I. Brazdeikis 6, M. Mitchellas ir L. Lekavičius po 4, D. Sirvydis 3, A. Butkevičius 2, B. Dunstonas 2.

„Virtus“: W. Clyburnas 16, T. Šengelija ir A. Pajola po 11, I. Cordinier 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)