Pirmose kontrolinėse rungtynėse „Bulls“ svečiuose 116:112 (24:31, 30:36, 34:18, 28:27) pranoko Klivlando „Cavaliers“ ekipą, o 19-metis lietuvis solidžiai prisidėjo prie pergalės.

Nuo suolo kilęs puolėjas žaidė 21 minutę ir buvo antras rezultatyviausias „Bulls“ gretose – 12 taškų (4/7 dvit., 4/4 baud.), 5 atkovoti kamuoliai, trys rezultatyvūs perdavimai, perimtas kamuolys, blokas ir trys pražangos.

Už lietuvį aikštėje ilgiau žaidė tik Julianas Phillipsas (26 min.), Coby White’as (25), Joshas Giddey (22).

M. Buzelis aikštėje pasižymėjo ir keliais įspūdingais epizodais: blokavo Dariuso Garlando metimą, o ketvirto kėlinio pradžioje įspūdingu dėjimu viena ranka užbaigė greitą „Bulls“ ataką.

„Šiame mače jis parodė, kad įtaką gali daryti abejose aikštės pusėse, nors ir yra naujokas. Matas rodė tai, kuo mus ir žavi – bebaimiškumą, bet svarbiausia, jog jis atrodė kaip vienas geriausių pasirinkimų perimetro gynyboje. Jis buvo prilipęs prie Donovano Mitchello ir įspūdingai blokavo Dariuso Garlando metimą“, – lietuvį įvertino beveik 40-imt metų „Bulls“ žaidimą apžvelgiantis žurnalistas Samas Smithas.

Pastarasis prideda, kad lietuvis rodė didžiausią energiją iš visų „Bulls“ žaidėjų ir apie jį turėtų būti galvojama ne kaip apie rotacijos, o starto penketo žaidėją.

„Jis neatrodė kaip naujokas, nepaisant to, kad tik netrukus jam sueis 20-imt metų. Vieni iš geriausių komandos momentų buvo tada, kai Matas žaidė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Matas komandai suteikia dydį ir puikiai tinka trenerio Billy Donovano reikalaujamam žaidimo stiliui“, – rašo S. Smithas.

Lietuvio žaidimo epizodus teigiamai įvertino ir dar vienas JAV apžvalgininkas.