Kol geriausios praėjusio sezono komandos pasipildė ryškiais veidais, o tarp grandų norinčios grįžti komandos atliko svarbius ėjimus, kitos stipriai nukraujavo arba kardinaliai persitvarkė.

„Delfi“ kviečia skaityti antrąją Eurolygos ekipų apžvalgos dalį. Pirmąją skaityti galite čia.

Milano „Emporio Armani“

Praėjęs sezonas. 12 vieta.

Treneris. Ettore Messina.

Ryškiausi naujokai. Leandro Bolmaro, Zachas LeDay, Joshas Nebo, Fabienas Causeuras, Nenadas Dimitrijevičius.

Skaudžiausi praradimai. Shabazzas Napieras, Maodo Lo, Nicolo Melli, Kyle’as Hinesas.

Apžvalga. Milano komanda praėjusį sezoną išgyveno dar vieną nusivylimą ir nepateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Tada daug kalbėta apie keistą dizainerių sudėties formavimą, pasikviečiant daug aukštaūgių, tačiau turint silpną gynėjų grandį.

Ši problema buvo bandoma lopyti susigrąžinant Shabazzą Napierą, bet kitų žaidėjų traumos vis šienavo gynėjus.

Šią vasarą minėtą grandį E. Messina užpildė keliais naujokais – įžaidėjo vaidmenį dalinsis jaunasis Leandro Bolmaro ir Rusijoje žaidęs Nenadas Dimitrijevičius. Milano ekipa pagaliau turi du tikrus įžaidėjus ir tai turėtų įnešti tvarkos į aikštelę.

Priekinė linija performuota įsigyjant Zachą LeDay ir Joshą Nebo, o tai – taip pat puikūs ėjimai. Patirties ir ramybės turėtų įnešti veteranas Fabienas Causeuras, o komandoje taip pat liko Nikola Mirotičius ir Shavonas Shieldsas.

Pasiruošimo etape „Emporio Armani“ laimėjo penkis mačus iš šešių, dukart įveikdama kitą Eurolygos dalyvę Bolonijos „Virtus“.

Prognozė.