Vilniaus klubo aukštaūgiai Garrisonas Brooksas ir Marekas Blaževičius liejo apmaudą dėl pralaimėtų rungtynių ir išskyrė pagrindinę to priežastį – prastą gynybą.

„Apmaudu, nes žinome, kad nežaidėme geriausio savo žaidimo. Varžovai tikrai gerai spaudė gynyboje, mes padarėme tų klaidų, neužsibaigėme iš gerų situacijų, leidome jiems mesti lengvus taškus, vietose nesubaudavome laiku. Tokių klaidų negalime daryti tokiame lygyje, jeigu norime iškovoti pergalę“, – sakė M. Blaževičius.

Panašiai kalbėjo ir G. Brooksas, tikinęs, kad prastas žaidimas gynyboje nulėmė ir prastą puolimą. Komanda sunkiai rinko taškus nuo rungtynių pradžios ir paleido varžovus į priekį 3:9. Po to prasidėjo Anthony Cowano šou – amerikietis per pirmąjį kėlinį pelnė 15 taškų bei surinko 19 naudingumo balų. Pirmajame kėlinyje legionieriaus vedami „vilkai“ susikūrė trapų pranašumą 26:23.

Kitoje barikadų pusėje dominavo Tyleris Cavanaugh, per pirmąjį kėlinį atsakęs 11 taškų (5/6 dvitaškiai) bei 14 naudingumo balų. Apskritai visa „Bahčešehir“ komanda pirmojoje rungtynių pusėje iš dviejų taškų zonos atakavo įspūdingai – 15 taiklių dvitaškių iš 19 (78 proc.).

„Turėtume geriau gintis, nedaryti tiek daug klaidų, – apie prastą gynybą kalbėjo G. Brooksas. – Pirmoje pusėje bei trečiajame kėlinyje gynyboje sau išsikasėme duobę. Leidome tikrai per daug laisvų metimų.“

Antrajame kėlinyje svečiai iš Turkijos iniciatyvą perėmė bei „Wolves“ atsiliko, tačiau prieš ilgąją pertrauką savo deficitą sušvelnino iki 43:45.

Pasak M. Blaževičiaus, pirmoje susitikimo pusėje „Vilkai“ neišnaudodavo pražangų iki limito, o vėliau ir prasižengdavo peržengus leistinų pražangų ribą.

„Aš irgi asmeniškai padariau vieną pražangą jau bonuse, leidau įmesti dvi lengvas baudas, tiesiog tokios klaidos susideda į vieną krūvą. Viena po kitos klaidos, prarastas kamuolys puolime, po to galvoji apie tai bėgdamas atgal į gynybą ir ta gniūžtė susidaro į dar didesnę. Tokius dalykus reikia paleisti ir galvoti apie kitą ataką, nebegalvoti apie klaidas, kurių jau nebegalime pakeisti“, – klaidas pirmoje dalyje vardijo lietuvis.

Paklaustas, kaip į jaunuolio daromas klaidas reaguoja vyriausiasis treneris Alessandro Magro, aukštaūgis tikino, jog strategui svarbiausia, kad žaidėjas mokosi iš klaidų: „Treneris nori, kad aš iškart pamirščiau padarytas klaidas. Jam nesvarbu klaida, jam svarbu mano reakcija į klaidą, kurią padariau“.

Antroje rungtynių pusėje „Wolves“ varžovų puolimo skaičius sumažino, tačiau po ilgosios pertraukos pradėjo strigti puolimas. Vilniečiai per trečiajį bei ketvirtąjį kėlinius pelnė vos po 13 taškų.

„Sunku pasakyti, varžovai gynėsi taip pat, mes puolime darėme tą patį, bet tiesiog metimai, kuriuos dažniausiai įmetame, jie neįkrito“, – sustojusio puolimo priežastis komentavo M. Blaževičius.

Vilniaus ekipa rungtynes pradėjo su penkiais legionieriais aikštėje, o starto penketo žaidėjai surinko 55 taškus, atsarginiai – vos 14.

Anot M. Blaževičiaus, komanda dar yra lipdymosi procese: „Visi bandome atrasti savo vaidmenis, rasti savo vietą šioje komandoje. Manau, tai šiek tiek dar užtruks, bet su kiekvienomis rungtynėmis tai gerėja ir tikiu, kad nebus problema ateityje“.

„Vilkų“ lietuviai pirmame Europos taurės mače tesukrapštė 14 taškų (daugiausiai būtent M. Blaževičius – 6). Legionieriai sukaupė 55 taškus.

Nors žaidėjai rūbinėje stokojo geros nuotaikos, G. Brooksas, paklaustas apie epizodą prieš Jonavos „CBet“, kai užstrigęs savo aikštės pusėje prašė minutės pertraukėlės, sureagavo į tai su šypsena: „Tai klaida, iš kurios turiu pasimokyti. Tą dalyką komandos draugai man primena kiekvieną dieną, prieš kiekvieną treniruotę jie prieina prie manęs ir juokauja apie tai“.

Artimiausias LKL rungtynes „Wolves“ žais jau šeštadienį Panevėžyje su vietos „Lietkabeliu“, o Europos taurėje spalio 1 dieną viešės Samokove, Bulgarijoje, pas žvaigždžių pripildytą Tel Avivo „Hapoel“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją