Tomo Urbelionio treniruojami lietuviai Šiaurės Makedonijos sostinėje Skopjėje vykusiose rungtynėse po dviejų kėlinių atsiliko 47:53, bet trečiame kėlinyje perėmė iniciatyvą ir laimėję kėlinį 25:17 išsiveržė į priekį 72:70.

Ketvirtame kėlinyje lietuviai išsaugojo nedidelį pranašumą, o įpusėjus kėliniui po Artūro Butajevo dvitaškio pirmavo 88:81. Nors prancūzai mėgino spausti, tačiau Lietuvos krepšininkai atsilaikė ir galingai finišavę iškovojo puikią pergalę.

Lietuvos rinktinėje pasižymėjo 27 taškus surinkęs Dovydas Buika, 21 tašką pridėjo Dominykas Daubaris, 14 taškų pelnė ketvirto kėlinio pabaigoje du svarbius tolimus metimus pataikęs Ernas Pakamanis.

Prancūzijos ekipoje išsiskyrė 21 tašką įmetęs Hugo Yimga.

Lietuva: Dovydas Buika 27, Dominykas Daubaris 21, Ernas Pakamanis 14, Artūras Butajevas 11, Rokas Norutis 7, Erikas Sirgedas, Kajus Mikalauskas ir Ignas Urbonas po 6.

Prancūzija: Hugo Yimga 21, Akramas Naji 19, Yannis Allardas 13, Nathanas Solimanas 11, Jonas Boulefaa ir Jahelis Trefle po 8.

B grupėje žaidžiantys lietuviai sekmadienį 17 val. susitiks su Belgija, o pirmadienį 19.30 val. išmėgins jėgas su čempionato šeimininkais Šiaurės Makedonijos jaunaisiais krepšininkais.

Į atkrintamąsias varžybas žengs visos keturios grupės komandas, o B grupės ekipos aštunfinalyje bus poruojamos su A grupe, kurioje rungtyniaus Slovėnija, Italija, Turkija ir Juodkalnija.

Penkios geriausios čempionato komandos pateks į kitąmet Turkijoje vyksiantį U17 pasaulio čempionatą. Jei geriausiųjų penketuke bus turkai, tuomet vieta planetos pirmenybėse priklausys ir šeštajai galutinės rikiuotės komandai.

Beje, būtent Skopjė priėmė ir pernykštį U16 Europos čempionatą, kuriame Tomo Purlio vadovaujama Lietuvos rinktinė septyniomis pergalėmis iš tiek pat galimų užtikrintai nužingsniavo iki aukso medalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją