Apie tai bendraudamas su žurnalistais užsiminė FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis. Anot graiko, jis asmeniškai buvo susitikęs su vadovavimą Eurolygai perėmusia serbų krepšinio legenda D. Bodiroga ir organizacijos generaliniu direktoriumi Marshallu Glickmannu, pokalbis buvo „malonus“, bet „neproduktyvus“.

Kol kas bene didžiausia problema, skaldanti šias dvi organizacijas – FIBA palaikoma rinktinių „langų“ sistema. Nacionalinės rinktinės „langų“ principu kovoja dėl kelialapių į pasaulio ir Europos čempionatus, tačiau dažniausiai varžosi be ryškiausių savo žvaigždžių, kadangi kertasi FIBA rinktinių ir Eurolygos klubų rungtynių kalendoriai. Per „langus“ žaidėjai į rinktines neatvyksta ir NBA sezono metu.

Anot A. Zagklio, šia tema bandyta kalbėtis su D. Bodiroga ir jo kolega, tačiau „problema išlieka, nes Eurolygos klubai patys nėra apsisprendę, ko jie nori.“

„Norint susitarti, visų pirma reikia turėti bendrą strateginį požiūrį, matyti, ko nori tie didieji klubai, suprasti, ar tai suderinama su kitų klubų, lygų ir federacijų poreikiais. Iš savo pusės lapkričio „lange“ mes jau pakeitėme datas, tačiau Eurolygos pusė pakoregavo vos kelių rungtynių laiką. Matant dabartinę situaciją tikrai nemanau, kad turėsime kažkokių pokyčių vasario mėnesio „lango“ metu“, – tikino A. Zagklis.

„Man dėl kai kurių dalykų labai neramu, nors iš esmės sprendimus būtų priimti labai paprasta. Pavyzdžiui, Eurolyga galėtų sužaisti rungtynes antradienį, o tuomet klubai turėtų laisvo laiko „langams“. Deja, tokių sprendimų nėra imamasi, nors tuo pačiu matome, kad dėl pasaulio futbolo čempionato žiūrimumo Eurolyga gali daryti tvarkaraščio korekcijas. O dėl FIBA „langų“ – ne“, – pridūrė jis.

Paskutinio „lango“ prieš 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionatą rungtynės bus sužaistos vasarį. Lietuvos rinktinė kelialapį į Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose vyksiantį turnyrą jau yra užsitikrinusi.

D. Bodiroga Eurolygos vadovu tapo šiemet, poste pakeitęs ilgametį šios organizacijos prezidentą Jordi Bertomeu. Tuo metu A. Zagklis FIBA generalinio sekretoriaus pareigas eina nuo 2018-ųjų. Neseniai buvo patvirtinta, kad jis šiame poste liks bent iki 2031-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją