Po šio mačo tapo aišku, kad lietuviai pusfinalyje susikaus su turnyro šeimininkais arba Italijos komanda.

Lietuviai į pusfinalio kovą stos arba liepos 6 d. 23 val. (Lietuvos laiku), arba liepos 7 d. (naktis iš šeštadienio į sekmadienį) 02:00 val.

Puerto Riko rinktinė rungtynes pradėjo galingai ir jau pirmame kėlinyje susikūrė dviženklį pranašumą – 19:4. Po tragiško starto Bahreino krepšininkai nebeatsitiesė ir skirtumas tarp komandų tik augo.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 27-erių gynėjas Stephenas Thompsonas Jr., kuris pelnė 20 taškų (2/4 dvit., 4/7 trit.), atkovojo kamuolį ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Aukštaūgis George’as Condittas pridėjo 17 taškų (7/7 dvit., 3/4 baud.) ir 8 atkovotus kamuolius. 13 taškų pridėjo Jordanas Howardas, 11 – Christopheris Ortizas ir 10 – Aleemas Fordas.

19 minučių aikštelėje praleido buvęs Jono Valančiūno komandos draugas Naujojo Orleano „Pelicans“ klube – Jose Alvarado. Gynėjas taškais nepasižymėjo (0/2 dvit., 0/2 trit.), tačiau gerai inicijavo puolimą ir buvo itin aktyvus gynyboje – 6 rezultatyvūs perdavimai, 3 atkovoti, 3 perimti kamuoliai ir 4 asmeninės pražangos.

Bahreino gretose ryškiausiai spindėjo puolėjas Zee Hamoda, kuris per 34 minutes sumetė 15 taškų (3/9 dvit., 1/6 trit., 6/6 baud.) atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėme 2 kamuolius ir išrašė bloką.

Tai buvo paskutinės Bahreino rungtynės olimpinėje atrankoje, o šansų prasibrauti į kitą etapą jie nebeturi. Trečiadienį juos sutriuškino Italijos rinktinė (114:53).

Turnyro tvarkaraštis

penktadienis, liepos 5 d.

B grupė

00:30 val. Dramblio Kaulo Krantas – Meksika

A grupė

03:30 val. Puerto Rikas – Italija

šeštadienis, liepos 6 d.

23:00 val. pirmasis pusfinalis

sekmadienis, liepos 7 d.

02:00 val. antrasis pusfinalis

pirmadienis, liepos 8 d.

01:00 val. finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją