Universiteto senato sprendimą perskaitė ir garbės daktarų regalijas įteikė LSU sporto ir partnerystės prorektorius Vidas Bružas bei studijų prorektorė Jūratė Požėrienė.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo legendinis krepšinio treneris Vladas Garastas ir olimpinis, pasaulio bei Europos čempionas, buvęs disko metikas Virgilijus Alekna.

57-erių A. Sabonis per karjerą tapo olimpiniu, pasaulio ir Europos čempionu. Vidurio puolėjas taip pat rungtyniavo NBA lygoje, o 2004-aisiais, vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, tapo naudingiausiu Eurolygos krepšininku.

Vėliau A. Sabonis nuo krepšinio nesitraukė. 2011-ųjų spalį jis buvo išrinktas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu ir organizacijai vadovavo dvi kadencijas – iki 2021-ųjų rudens. 2010 metais A. Sabonis buvo išrinktas į FIBA šlovės muziejų, o 2011 metais papildė NBA šlovės muziejaus gretas.

„Universiteto atstovai palaikė ir nusprendė, kad esu to vertas. Tai yra praeities darbų įvertinimas ir dėl to prieštarauti negalėjau“, – nedaugžodžiavo A. Sabonis.

Kartu su juo LSU garbės daktaru tapo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, įvertintas „už naujų švietimo idėjų propagavimą ir įgyvendinimą rajono mokymo ir ugdymo įstaigose, nuolatinį Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimą ir visokeriopą paramą LSU skleidžiant gerąją patirtį“.

Universiteto rektorės Dianos Rėklaitienės teigimu, A. Sabonis ir V. Makūnas deda dideles pastangas populiarinant sportą ir sveiką gyvenseną.

„Garbės daktarų vertybės ir nuveikti darbai turi atitikti mūsų universiteto vertybes. Kadangi mūsų pagrindinės puoselėjamos sritys yra sportas ir fizinis aktyvumas bei to sklaida visuomenei, abi šios asmenybės svariai prisideda puoselėjant šias tradicijas. A. Sabonis ir V. Makūnas – asmenybės, kurios tai liudija savo darbais“, – teigė D. Rėklaitienė.

A. Sabonis ir V. Makūnas prisijungė prie kitų LSU garbės daktarų – legendinio krepšininko Modesto Paulausko, atletinio rengimo Lietuvoje pradininko Aleksandro Kosausko, buvusio LKF prezidento, krepšinio trenerio V. Garasto, buvusio Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento Artūro Poviliūno, buvusio Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus ir kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)