Rungtynių pradžioje Lietuvos 16-mečiams itin sunkiai sekėsi gimdyti taškus, bet niekur toli nepabėgo ir prancūzai.

Per pirmą kėlinį abi komandos pataikė vos po du metimus „iš žaidimo“, o švieslentėje degė skaičiai 10:8 lietuvių naudai.

Pirmą dvitaškį pastarieji pataikė tik antrame ketvirtyje, tuo tarpu Prancūzija savo pirmojo tritaškio taip ir nesulaukė iki pat finalinės sirenos (0/19).

Tomo Purlio auklėtiniai pusę antro kėlinio išlaikė varžovus be taškų, spurtavo 9:0 bei trumpam buvo atitrūkę dviženkliu skirtumu.

Rungtynėms įpusėjus jie pirmavo 28:20, iškart po pertraukos surengė dar vieną spurtą (11:0) ir nutolo jau 19 taškų atstumu.

Per likusį laiką prancūzams taip ir nepavyko atkusti: nė vienas krepšininkas jų gretose nesugebėjo pelnyti dviženklio taškų skaičiaus.

Savo ruožtu, lietuviai turėjo net 18 pakartotinių šansų ir kovą „po lenta“ laimėjo triuškinančiu skirtumu 53:27.

Nugalėtojai suklydo 30 kartų, tačiau jų oponentai kamuolio taip pat nebrangino, praradę jį 25 sykius.

Lietuva: Paulius Narvilas (8 atk. kam.) ir Kristupas Smirnovas (10 atk. kam.) – po 13, Mantas Laurenčikas (5 kl.) ir Nojus Indrušaitis – po 12;

Prancūzija: Noa Essengue 9, Erwannas Bussingas 7, Christopheris Ebunangombe 6.

Kristupas Smirnovas (su kamuoliu)

Lietuviai varžosi A grupėje kartus su prancūzais, Nyderlandų krepšininkais ir Izraelio atstovais.

Su olandais Lietuva žais vėlų šeštadienio vakarą, su žydais susitiks sekmadienį. Į kitą etapą pateks visos komandos, o aštuntfinalyje priklausomai nuo užimtų vietų jų kelias susikryžiuos su B grupės ekipomis – Slovėnija, Serbija, Kroatija ir Danija.

Lietuvos ir Prancūzijos šešiolikmečiai šią vasarą tarpusavyje jau kovojo Slovakijoje vykusiame Europos olimpiniame festivalyje. Rungtynėse dėl aukso lietuviai nusileido varžovams 66:78.

Tomas Purlys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją