Šios vyks rugsėjo 11-14 d. Dėl taurės varžysis keturi rusų klubai – Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Kazanės UNIKS – bei turkų Stambulo „Bešiktaš“.

„Crvena Zvezda“ rugsėjo 12 d. žais su CSKA, rugsėjo 13 d. – su „Lokomotiv“. Po grupės etapo laukia kova dėl penktos vietos arba pusfinalis.

Tai ne pirmas kartas, kai Eurolygos komandos varžosi su Rusijos klubais. Prieš praėjusį sezoną tą darė Stambulo „Fenerbahče“, o sezono metu draugiškas rungtynes sužaidė Stambulo „Anadolu Efes“.

Kartu su lietuviu į Rusiją neišskrido Nemanja Nedovičius ir Joelis Bolomboy’us, gimęs Ukrainoje. Apie tai skelbia „Meridian Sport“, bet nedetalizuoja, kodėl minėti trys krepšininkai nepadės ekipai Rusijoje.

Dar antradienį R. Giedraitis pasirodė aikštėje Graikijoje, kur „Crvena Zvezda“ 83:87 nusileido Pirėjo „Olympiakos“. Puolėjas pasižymėjo 5 taškais.

32-ejų R. Giedraitis pradės antrą sezoną Belgrado komandoje, o šią vasarą su klubu pratęsė sutartį dviems metams.

Debiutiniais metais Belgrade Eurolygoje jis fiksavo 10 taškų ir 3,8 atkovoto kamuolio vidurkius.

„Pamenu, kai sezono pabaigoje pasirodė gandai, kad galiu likti. Net nenorėjau galvoti apie kitus klubus, kai sulaukiau pasiūlymo. Man čia patinka, mėgavausi paskutiniu sezonu, kaip ir mano šeima.

Antri metai yra daug lengvesni, žinau miestą ir žmones. Tikiuosi dar geresnio sezono Eurolygoje ir pakartoti sėkmę Adrijos bei vietinėje lygoje“, – „Meridian Sport“ sakė lietuvis.