Antrąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes išvykoje žalgiriečiai Pirėjo klubui pralaimėjo 68:79, o Š. Jasikevičius neslėpė likęs nepatenkintas, jo nuomone, šališku teisėjų darbu.

„Labai aiškiai pirmajame kėlinyje negavome jokios pagarbos iš teisėjų pusės. Pradėti tokias rungtynes mums užfiksuojant 7, o jiems – tik 2 pražangas, baudų metimais 0-11...

Čia absoliučiai parodo, kad taisyklių traktavimas nebuvo lygus. Ir rungtynių metu buvo daug daugiau svarbių detalių šiuo klausimu. Tai nebuvo teisėjavimas 50/50“, – tiek oficialioje rungtynių spaudos konferencijoje, tiek kalbėdamas su Lietuvos žurnalistais savo nuomonę tvirtai išsakė Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ pirmą baudą šiame mače metė tik 14-ąją minutę, kai tokią teisę gavo Antanas Kavaliauskas. Iš viso žalgiriečiai šiose rungtynėse metė 16 baudų iš kurių pataikė 11, o aikštės šeimininkai – 24, iš kurių realizavo 17.

Arbitrai per visą mačą „Žalgiriui“ sušvilpė 26, o „Olympiakos“ komandai – 23 pražangas.

Aštrų atsakymą Š. Jasikevičiui turėjo OLY treneris I. Sfairopoulas, spaudos konferencijoje blykstelėjęs ironija.

„Pagal tai, kaip „Žalgiris“ žaidė gynyboje, mes turėjome mesti 45, o ne 24 baudas. Jie stumdė mano žaidėjus rankomis. Ypač tada, kai krepšininkai neturėjo kamuolio. Labai tikiuosi, kad pono Jasikevičiaus kalbos apie arbitrus nedarys jokios įtakos teisėjavimui trečiose rungtynėse. Tai Jasikevičius jau pasiekė prieš pirmąjį mačą“, – pareišė I. Sfairopoulas.

Graikas gyrė rungtynėms susitelkti sugebėjusius savo auklėtinius.

„Žaidėjai į aikštę kartu atsinešė savo sielas, maksimalią motyvaciją. Pergalė mums labai svarbi, mes ėmėme kontroliuoti rungtynes nuo pirmųjų jų minučių. „Žalgiris“ mus pasivijo, bet puiki krepšininkų koncentracija ketvirtajame kėlinyje leido mums pasiekti šią itin svarbią pergalę“, – dėstė graikas.

Laimėjimu itin džiaugėsi ir „Olympiakos“ puolėjas Kostas Papanikolau, rungtynių metu pats daug dėmesio skyręs diskusijoms su arbitrais ir nuolat bandęs atkreipti jų dėmesį į Š. Jasikevičiaus elgesį greta atsarginių suolo.

Graikas ne kartą prašė, kad „Žalgirio“ treneris būtų nubaustas technine pražanga, tačiau savo nepasiekė.

„Visi žaidėjai aikštėje atidavė širdis. Georgios Bogris nusipelno didžiulės pagarbos, nes žaidė nepaisydamas rimtos traumos. Netgi Nikola Milutinovas norėjo žaisti. Dabar mes ruošiamės kietoms rungtynėms Kaune. Jeigu mes būsime susitelkę, aikštėje vėl atiduosime širdis, mes galime laimėti šią seriją“, – aiškino 27-erių metų puolėjas.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ istorijos nuošalyje neliko ir skandalingasis Atėnų „Panathinaikos“ savininkas Dimitrios Giannakopoulas.

Graikas sureagavo į „Žalgirio“ žinutę socialiniame tinkle „Twitter“ po pirmojo rungtynių kėlinio.

„Nuostabus skirtumas baudų metimų statistikoje: „Olympiakos“ metė 11 baudų, o „Žalgiris“ – nė vienos“, – tuomet „Twitter“ paskyroje rašė „Žalgirio“ klubas.

Giannakopoulas ploja "Žalgiriui"

D. Giannakopoulas šia „Žalgirio“ žinute pasdalijo savo „Instagram“ profilyje ir tai pailiustravo „uždėdamas“ paveikslėlį su plojimais.

Būtent D. Giannakopoulas prieš keletą savaičių viešai prabilo apie tai, kad Eurolygos teisėjai yra palankūs „Olympiakos“ klubui ir vienu iš tokių įvardijo slovėną Sašą Puklą, teisėjavusį ir pastarajam OLY-„Žalgirio“ mačui.
Pagal tai, kaip „Žalgiris“ žaidė gynyboje, mes turėjome mesti 45, o ne 24 baudas. Jie stumdė mano žaidėjus rankomis. Ypač tada, kai krepšininkai neturėjo kamuolio. Labai tikiuosi, kad pono Jasikevičiaus kalbos apie arbitrus nedarys jokios įtakos teisėjavimui trečiose rungtynėse. Tai Jasikevičius jau pasiekė prieš pirmąjį mačą.
Ioannis Sfairopoulas

D. Giannakopoulas suskaičiavo, kad nuo 2012-2013 m. sezono S. Puklo teisėjautose rungtynėse Eurolygoje „Olympiakos“ rezultatas yra 13-4 ir šią informaciją išsiuntinėjo visos Europos žiniasklaidos priemonėms.

Dar pirmojo kėlinio metu Š. Jasikevičius ne kartą ironiškai šypsodamasis atsisuko į savo asistentus ir linksniavo S. Puklo pavardę, tačiau po mačo, Krepšinis.lt konkrečiai paklaustas apie šį arbitrą, jo minėti nebenorėjo.

„Nereikia minėti pavardžių. Rungtynių pradžia buvo labai įdomi, ir to net nereikia slėpti. Yra kaip yra, bet be pavardžių. Negavome lygaus taisyklių traktavimo ir tai labai atsiliepė mūsų agresijai, ėmėme saugotis, bandėme neprisirinkti pražangų.

Stengiausi, kad vyrai agresijos neprarastų, bet aišku, tai yra žmogaus natūra, kad tu imi reaguoti į situaciją. Tu imi saugotis ir taip toliau, tampi kitoks.

Tai turi būti mums dar viena pamoka, kad nepaisydami savo asmeninės statistikos, pražangų, mes turime kentėti, kentėti ir kentėti. Tik taip galima kažko pasiekti žaidžiant su tokiais varžovais“, – pabrėžė Šaras.

Šį sezoną Eurolygoje OLY laimėjo 5 iš 6 rungtynių, kuriose teisėjavo S. Puklas. „Žalgiris“ savo ruožtu pralaimėjo 4 iš 5 rungtynių, kuriose dirbo šis arbitras iš Slovėnijos.

Kartu su slovėnu S. Puklu šiose rungtynėse teisėjavo italas Carmelo Paternico ir latvis Olegas Latiševas.

Trečiosios ir ketvirtosios „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ serijos rungtynės antradienį ir ketvirtadienį vyks Kaune.

Jeigu prireiks penktojo mačo, tuomet jis bus žaidžiamas Pirėjuje dar po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)