Kauniečiai ketvirtadienį Izraelyje sužaidė nerezultatyviausią mačą treniruojant Martinui Schilleriui.

„Maccabi“ gynyba buvo panaši į mūsų: stūmė žaidėjus nuo užtvarų, neleido veržtis į stipriąją pusę – liko tik metimai iš vidutinio nuotolio ir floateriai, kurie nelabai mums sekėsi. Netinkamai skaitėme žaidimą, daug ką netinkamai darėme.

Bet apskritai puolime problemos nėra tragiškos, nors šįkart nė 60 taškų nesurinkome. Reikia pradėti žaidimą nuo gynybos. Kai ji pavyksta, gali bėgti, o mums tai geriausiai sekasi“, – komentavo M. Grigonis.

26-erių gynėjas pats surinko 11 taškų ir tiek pat naudingumo balų. Didžioji dalis jų pelnyta tuomet, kai šaukštai jau buvo po pietų – „Maccabi“ dar pirmame kėlinyje visiškai perėmė iniciatyvą, o po dominavimo antrajame likusi rungtynių dalis tebuvo formalumas.

„Normalu, kad varžovai skiria man daug dėmesio. Galbūt turiu geriau pasiruošti rungtynėms, greičiau įvertinti, kaip prieš mane ginamasi“, – asmeniniu pasirodymu taip pat nebuvo patenkintas M. Grigonis.

Todėl nieko keisto, jog paklaustas, ką teigiamo galima bus prisiminti iš viešnagės Izraelyje, „Žalgirio“ senbuvis neišsiplėtė.

„Nebent orą, daugiau nieko teigiamo nebuvo“, – apsilankymą Viduržemio jūros pakrantėje apibendrino M. Grigonis.

„Žalgiris“ vertėsi be Roko Jokubaičio, kuris jau nebeserga koronavirusu, bet Eurolygos protokolas leidžia žaidėjams grįžti į rikiuotę tik po 14 dienų nuo užsikrėtimo.

„Maccabi“ žaidė be Othello Hunterio, kuris praėjusios savaitės rungtynėse patyrė smegenų sutrenkimą.

Kita Eurolygos savaitė bus „dviguba“: antradienį žalgiriečiai priims Maskvos CSKA (Rusija), o penktadienį svečiuosis Milano „Olimpia“ (Italija) tvirtovėje.

"Maccabi" - "Žalgiris" rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)