Turkijos klubui nepadėjo Shane’as Larkinas ir Vincentas Poirier, o Lietuvos vicečempionams – naujokas Tyrone’as Wallace’as.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti apie tris minutes žalgiriečiai dar pirmavo 62:60, tačiau tada pralaimėjo atkarpą rezultatu 2:15 ir kapituliavo.

Žaliai-balti turnyre liko antri. Kaip ir jie, po vieną pergalę per tris susitikimus pasiekė Berlyno ALBA bei Bursos „Tofaš“, bet tarpusavio akistatų taškų skirtumas – geriausias būtent kauniečių.

Rungtynių eiga:

Laurynas Birutis rungtynes pradėjo dviem dėjimais po Edgaro Ulanovo ir Brady Maneko perdavimų. Gražius taškus pelnė ir Sylvainas Francisco bei Deividas Sirvydis, L. Birutis įmetė ir puskablį – 10:13. Mattas Mitchellas rinko 3 taškus, viena taiklia bauda pirmąjį kėlinį užbaigė Bryantas Dunstonas – 14:19.

D. Sirvydis ir Dovydas Giedraitis rinko taškus antrojo kėlinio pradžioje, tritaškį iš kampo pataikė Alenas Smailagičius, krepšio link prasiveržė S. Francisco, bet varžovai įgijo dviženklę persvarą – 23:33. Ignas Brazdeikis pelnė dvitaškį su pražanga, o pirmąją rungtynių pusę žalgiriečiai užbaigė pelnydami 8 taškus be atsako, kai po tritaškį įmetė I. Brazdeikis ir S. Francisco bei du taškus pridėjo D. Giedraitis – 34:36.

Atkarpą iki 11:0 pratęsė S. Francisco tritaškis (37:36). Varžovai atsakė 7 taškais (37:43), bet tada sekė dar vienas „Žalgirio“ spurtas, kai taškus rinko I. Brazdeikis, B. Dunstonas, įdėjęs Arnas Butkevičius ir tritaškį įmetęs A. Smailagičius – 47:43. Trečiojo kėlinio pabaigoje A. Butkevičius pasižymėjo greitoje atakoje, D. Sirvydis ir M. Mitchellas pataikė po tritaškį – 55:55.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ greitai privertė varžovus viršyti komandinių pražangų limitą ir po I. Brazdeikio, D. Giedraičio, D. Sirvydžio ir B. Dunstono baudų metimų buvo priekyje 62:60. Visgi per likusias 5 minutes kauniečiai taip ir nepelnė taškų iš žaidimo ir galiausiai nusileido varžovams 64:75.

„Žalgiris“: Ignas Brazdeikis (2/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 3/3 baudos), Deividas Sirvydis (1/5 tritaškis) ir Sylvainas Francisco po 10, Alenas Smailagičius ir Dovydas Giedraitis po 7, Mattas Mitchellas ir Laurynas Birutis po 6, Arnas Butkevičius (7 atk. kam.) ir Bryantas Dunstonas po 4 taškus. Edgaras Ulanovas ir Brady Manekas (0/6 metimų iš žaidimo, -3 naud. balai) taškų nepelnė.

„Anadolu Efes“: Elijah Bryantas 18 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Danielis Oturu 12 (5 atk. kam., 2 per. kam.), Rodrigue’as Beaubois 9 taškai.

Buvęs žalgirietis Rolandas Šmitas sukrapštė 2 taškus.

Jau rugsėjo 22 d. Andrea Trinchieri auklėtiniai Šiauliuose pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną, o spalio pradžioje kibs ir į Eurolygos batalijas – pirmoji oponentė bus „Barcelona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)