Šis kvartetas dalyvavo 2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynėse, kuriose lietuviai ketvirfinalyje net 64:90 neprilygo australams ir liko septinti.

Labai arti kelionės į Rio buvo ir Edgaras Ulanovas, kurį paskutinę minutę, tuomečio stratego Jono Kazlausko sprendimu, dvyliktuke pakeitė Vaidas Kariniauskas.

Kol kas mūsiškiai, praleidę ir 2021-ųjų Tokiją, dar apskritai neturi olimpinio kelialapio – dėl jo liepos pradžioje grumsis atrankos turnyre Puerto Rike.

„Šiemet daug dvejonių nebuvo. Jau labai ankstyvoje sezono stadijoje pakalbėjome su treneriu, pasakiau jam, kad jeigu būsiu sveikas, atvažiuosiu“, – po praleistų paskutinių kelių vasarų sakė E. Ulanovas.

„Manau, žaisime panašiai. Gal tas gerai, kad bus žaidėjų, kurie buvo ir paskutiniame atrankos lange. Tai yra svarbu. Kitas dalykas, kad kiti žaidėjai, kurie žaidžia kelias vasaras iš eilės, padės tiems, kurie praleido“, – apie būsimą rinktinės braižą teigė jis.

Paklaustas, ar pavyko bent šiek tiek atsigauti po dar šios savaitės viduryje finišavusios LKL finalo serijos su Vilniaus „Rytu“ (1-3), E. Ulanovas neslėpė, kad nelabai.

„Žinote, taip greitai tikrai nepavyks nei pailsėti, nei nieko, bet kiek įmanoma, tiek – kito kelio nėra. Sunku pasakyti, kurie geriau jausis, ar tie, kurie vėliau baigė savo sezoną, ar tie, kurie anksčiau, nes gali būti kažkiek ritmą praradę. O mes pavargę labiau. Tai bus per vidurį, balansas toks. Manau, viskas bus gerai.

Sezono galas visada yra sudėtingas, jaučiasi nuovargis – ir psichologinis, ir fizinis, bet jau juokaujame su kitais, kad iš savęs dar teks tų sulčių kažkiek paspausti. Nebėra, ką jau galvoti – praeitis nepakeis ateities. Trečiadienio vakaras buvo ilgai nemiegotas.

Laimėjome KMT taurę, Eurolygoje po praėjusio sezono kartelė buvo iškelta aukšta, tai tie lūkesčiai prieš sezoną buvo labai dideli, jų nepavyko įgyvendinti. Ne tik keitėsi treneris, bet dar ir lyderis traumą patyrė. LKL finalas irgi toks buvo, kur, sakyčiau, kad visos rungtynės galėjo į bet kurią pusę pasisukti. Galutinis rezultatas, žinoma, netenkina. Sezonas galėjo būti geresnis, bet kad buvo labai blogas, irgi nesakyčiau“, – sezoną reziumavo Kauno „Žalgirio“ kapitonas.

Olimpinės atrankos A grupėje Lietuvos rinktinė susigrums su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis. Jei mūsiškiai užims bent antrą vietą, tuomet pusfinalyje lauks Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės iššūkis.

Prieš ją K. Maksvyčio auklėtiniai sužais dar dvejas draugiškas rungtynes:

Birželio 23 d. Lietuva – Slovėnija (Vilniaus „Twinsbet“ arena)

Birželio 25 d. Slovėnija – Lietuva (Liubliana).

Rinktinės kandidatai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)