Turnyro šeimininkai nė karto neatsiliko ir įrodė savo pranašumą 96:68 (32:14, 15:19, 19:17, 25:10). Finale Graikija susikaus su Kroatijos ir Dominikos Respublikos poros nugalėtoju.

Šeimininkai pribloškė varžovus jau pirmosiomis minutėmis, kai mačą atidarė surinkdami 13 taškų be atsako. Kaip vėliau paaiškėjo, slovėnai taip ir nesugebėjo šio sumažinti bent iki vienženklės ribos ir mesti rimtesnę kovą varžovams.

Pirmą kėlinį graikai pabaigė dar vienu spurtu 8:0 ir įspūdingu Vasileioso Toliopouloso šūviu beveik iš aikštės vidurio – visa tai leido nurūkti į priekį 32:14.

Skirtumas tik augo, pasiekė 23 taškų ribą ir slovėnų nervai nebelaikė – techninėmis pražangomis buvo nubausti Zoranas Dragičius ir treneris Aleksanderis Sekuličius.

Kad ir kaip stengėsi, Slovėnijai pavyko tik stabilizuoti situaciją, kad graikai nebėgtų toliau – jiems niekaip nepavyko skirtumo sumažinti iki mažesnio nei 16 taškų. Traiškyti varžovus Graikija ėmė ketvirtame kėlinyje, kai smogė 15:0 – 84:53.

Net 10 kartų suklydęs L. Dončičius mačą baigė su 21 tašku (2/5 dvit., 5/9 trit., 2/6 baud.), 7 atkovotais kamuoliais, 5 rezultatyviais perdavimai ir 13 naudingumo balų.

Graikams net neprireikė įspūdingo Giannio Antetokounmpo, pelniusio 13 taškų (6/11 dvit.), žaidimo. Puikus buvo buvęs žalgirietis Thomas Walkupas, surinkęs 19 taškų, taip pat ir Nickas Calathesas, kurio sąskaitoje 9 taškai ir 11 rezultatyvių perdavimų. „X faktoriumi“ tapo ir visus šešis metimus iš žaidimo sumetęs bei 17 taškų sukaupęs V. Toliopoulosas. Salonikų „Aris“ gynėjas susmeigė net keturis tritaškius.

Į žaidynes pateks tik turnyrą laimėjusi rinktinė. Olimpiniai atrankos turnyrai taip pat vyksta Rygoje, Valensijoje ir San Chuane, kuriame varžosi ir Lietuva.

Graikija: Th. Walkupas 19 (6 atk. kam.), V. Toliopoulosas 17 (2/2 dvit., 4/4 trit.), G. Antetokounmpo 13, K. Mitoglou 11, G. Laentzakis ir N. Calathesas (11 rez. perd.) po 9.

Slovėnija: L. Dončičius 21 (10 kld.), J. Nebo 17 (7 atk. kan.), G. Hrovatas 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)