Net ir įpusėjus turnyrui baubu Lietuvą vadinę šeimininkai lemiamose rungtynėse dėl bilieto į Paryžiaus žaidynes patys mirtinai išgąsdino lietuvius ir šie antroje pusėje jokių realesnių šansų nebeturėjo. Puertorikiečiai laimėjo pelnytai ir užtikrintai – 79:68.

Simboliška, bet atsakingiausią akimirką mūsiškiai sukrapštė tik lygiai tiek pat taškų, kiek ir per svarbiausią praėjusio pasaulio čempionato Filipinuose akistatą ketvirtfinalyje su Serbija (68:87). Be to, pralaimėta lygiai tokiu pat skirtumu kaip ir prieš trejus metus olimpinės atrankos finale Kaune slovėnams (85:96).

Jau praktiškai akivaizdu, kad po antros iš eilės praleistos olimpiados ir jau dešimtmetį trunkančio bado be medalių Lietuvos vyrai nusiris į žemiausią šiame amžiuje poziciją FIBA reitinge, kuriame šiuo metu dar balansuoja ant pačios dešimtuko ribos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)