Kauniečiai pirmajame kėlinyje privertė varžovų vidurio puolėjus mesti labai daug metimų iš vidutinio nuotolio. Dauguma jų buvo netikslūs, o vienas Jano Vesely metimas net nelietė lanko.

Taiklūs tritaškiai ir solidi gynyba leido žalgiriečiams susikrauti 7 taškų persvarą – 21:14.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ toliau nemažino apsukų gynyboje. Ketvirčio viduryje ranką susižeidė Bryantas Dunstonas, tiesa, panašu, jog nieko rimto nenutiko. Su kėlinio sirena Ignas Brazdeikis padidino kauniečių persvarą iki rekordinės – 43:31.

Trečiajame kėlinyje žalgiriečiai sunkiai tvarkėsi su varžovų fiziškumu, dažnai klydę šeimininkai išbarstė dviženklę persvarą, bet toliau išlaikė pranašumą – 50:48.

Ketvirtojo kėlinio herojumi tapo Sylvainas Francisco. Prancūzas vienas traukė kauniečių puolimą, o pergalę įtvirtino įspūdingu tolimu metimu. Iš viso gynėjas surinko 19 taškų.

„Žalgiris“: S.Francisco 19 (4/6 trit.), I.Brazdeikis 17 (5 atk. kam.), D.Sirvydis 8, D.Giedraitis 7, M.Mitchellas 6 (6 atk. kam.), A.Butkevičius 6 (2 per. kam.), T.Wallace’as 6, L.Birutis 3 (5 atk. kam., 2 blk.), E.Ulanovas 2 (2 per. kam.), B.Dunstonas 0, A.Smailagičius 0, L.Lekavičius 0.

„FC Barcelona“: , N.Laprovittola 12 (8 rez. perd., 3 per. kam.), K.Punteris 11, J.Parkeris 11.

Praėjusiame Eurolygos sezone „Žalgiris“ liko 14-as, kai „Barca“ užėmė ketvirtą vietą reguliariajame sezone, bet ketvirtfinalyje 2:3 nusileido Pirėjo „Olympiakos“.

Abi komandos kol kas nesuklupo vietiniame fronte. Žalgiriečiai iškovojo tris pergales, o katalonai džiaugėsi vienu laimėjimu. Tiesa, kauniečių varžovai jau pralaimėjo pirmąją kovą dėl titulo. Ispanijos Supertaurės pusfinalyje šie 83:89 nusileido Madrido „Real“ ekipai.

Po nuvylusio praėjusio sezono katalonai vasarą pakeitė trenerį ir papildė sudėtį keliais ryškiais vardais ir tikisi, kad jie padės sugrįžti į finalo ketvertą. Šarūną Jasikevičių pakeitusio Rogerio Grimau eksperimentas Barselonoje truko metus ir buvo nutrauktas. Jį pakeitė 55-erių ispanas Joanas Penarroya, praėjusio sezono pradžioje netekęs darbo Vitorijos „Baskonia“ klube.

„Barcelona“ tarpsezonio metu įsigijo penkis krepšininkus, o ryškiausias – „Partizan“ rungtyniavęs Kevinas Punteris. Katalonus taip pat papildė Juanas Nunezas, Justinas Andersonas, Chimezie Metu ir Youssoupha Fallas.

Iš ryškiausių atsisveikinimų komandoje – Nikola Kaliničiaus išvykimas Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą. „Barcą“ taip pat paliko Ricky Rubio, Oscaras da Silva ir Rokas Jokubaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)