Varezės „Pallacanestro“ patvirtino pirmadienį, kad L. Scola baigia karjerą ir imasi vadovauti klubui.

„Tikra garbė, kad į Varezės klubo direktorių kėdę sėdasi naujas vadovas – Luisas Scola. Argentiniečiui patikėtos vykdančiojo direktoriaus pareigos. Krepšinio legendai teks užsiimti vadybos reikalais, brėžti klubo strategiją ateičiai ir sugrąžinti į elitą“, – teigiama klubo pranešime spaudai.

1980 metais balandžio 30 dieną Buenos Airėse gimęs L. Scola tapo krepšinio legenda. Iš Vitorijos „Baskonia“ puolėjas persikėlė į NBA, kur praleido 10 metų atstovaudamas Hiustono „Rockets“, Finikso „Suns“, Toronto „Raptors“ ir Bruklino „Nets“ komandoms.

Sužaidęs 740 rungtynių jis dviem sezonams persikėlė į Kiniją, o tuomet padėjo tašką, po sezoną Italijoje gindamas Milano „Armani“ ir Varezės „Pallacanestro“ garbę.

L. Scola su nacionaline Argentinos ekipa 2004 metais laimėjo olimpinį auksą, 2008 metais – olimpinę bronzą, o 2002 ir 2019 metais tapo pasaulio vicečempionu.

Oficialiai visuomenei kaip naujasis Varezės klubo vykdantysis direktorius jis bus pristatytas trečiadienį.

„Šiandien yra didi diena Argentinos krepšinyje. Legenda patvirtino, kad atsisveikina. Už nacionalinei ekipai Scola atstovavo 22 metus, per kuriuos sužaidė 22 turnyruose, 173 rungtynėse ir surinko 2857 taškus. Neįtikėtina karjera, padariusi mus geresnius ir pripildžiusi mus džiaugsmo. Sėkmės naujajame kelyje“, – L. Scolą pasveikino Argentinos krepšinio federacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)