„Žalgiris“ antradienį surengė spaudos konferenciją, kurioje klubo prezidentas Paulius Jankūnas ir sporto direktorius Gediminas Navickas pristatė klubo sezono biudžetą ir aptarė kitus klausimus.

P. Jankūnas atskleidė, kad vietoje praėjusį sezoną planuotų 13 mln. pavyko surinkti 15 mln. eurų ir uždirbti 1,3 mln. Šį sezoną skaičiai planuose dar įspūdingesni – projektuojama surinkti 16,4 mln. eurų, o išleisti net 17,7 mln.

„Noriu atskirai padėkoti Kauno savivaldybei už pastovią paramą ir palaikymą. Didžiausias pokytis – pajamos iš bilietų. Norime padėkoti savo sirgaliams už lankomumą ir prisidėjimą prie biudžeto“, – skaičių ūgtelėjimą aiškino P. Jankūnas.

Žaidėjams ir treneriams bus skirta 11,7 mln. eurų – tai net 3,3 mln. daugiau nei praėjusį sezoną.

Didžiausiu klubo rėmėju išliks Kauno miesto savivaldybė, skirsianti 2 mln. eurų. Iš bilietų kauniečiai tikisi uždirbti 7,5 mln. Iš prekybos abonementais surinkta 2,9 mln. eurų, o kitas pajamas sudarys TV transliacijų teisės, sportinės premijos ir žaidėjų perėjimai (2,3 mln.), taip pat rėmėjų indėlis (4,6 mln.).

Prezidentas taip pat atskleidė, kad visų pinigų žalgiriečiai dar neišleido ir pasiliko atsargą: „Dalį biudžeto esame pasilikę, kad galėtume pasipildyti esant reikalui.“

P. Jankūnas apibrėžė ir „Žalgirio“ tikslus šį sezoną – Eurolygoje minimalus keliamas tikslas pasiekti įkrintamąsias varžybas (užimti ne žemesnę nei 10-ą vietą), o Lietuvoje laimėti viską – susigrąžinti šalies čempionų vardą ir išsaugoti Karaliaus Mindaugo taurę Kaune.

Nepaisant didelio augimo biudžete, P. Jankūnas sako, kad „Žalgiris“ Eurolygoje lieka viena iš neturtingiausių ekipų.

„Visų komandų biudžetai pučiasi. Mums tas padidėjimas yra ženklus ir didelis, bet žiūrint Eurolygos kontekste tas padidėjimas nedaro įtakos mūsų vietai lygoje pagal biudžetą“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją