„Pauliui tos traumelės įsisenėjusios, todėl nusprendėme, kad reikia išsigydyti prieš svarbų sezono tarpą. Antradienį ryte jis mėgino treniruotis, bet dar jaučia skausmus. 3–4 laisvos dienos pagelbės – galbūt visiškai išgis ir galės žaisti 100 proc.“, – trečiadienį prieš skrydį į Atėnus kalbėjo Š. Jasikevičius.

Dvikovoje su „Panathinaikos“, anot „Žalgirio“ trenerio, reikės pasitempti visiems.

„Negalvoju, kad reikia vieno žmogaus kažkokio super indėlio. Kiekvienas turi žaisti geriau, priimti tinkamus sprendimus. Reikės reaguoti ir žaisti kitaip. Dabar kiti turi daugiau duoti“, – sakė jis.

Ketvirtadienio rungtynėse „Žalgiriui“ teks ieškoti būdų, kaip išvengti aikštės šeimininkų tritaškių lietaus. „Panathinaikos“ yra viena daugiausiai Eurolygoje tritaškių metanti ir pataikanti ekipa.

Per 19 rungtynių Graikijos čempionai metė 470 tritaškių ir pataikė 180 (38,3 proc.). Palyginimui daugiausiai tritaškių metanti komanda Eurolygoje yra Madrido „Real“ (525/194).

„Tos komandos, kurios priklausomos nuo tritaškių, žaidžia namie geriau. Tokia yra ir „Panathinaikos“, – tęsė Š. Jasikevičius. – Jiems svarbu įmesti iš toli, išmušti komandas, nuimti jų agresiją, jie dažnai keičiasi nuo pirmo iki penkto numerio. Todėl mums bus svarbu neprarasti savo agresijos, stengtis nubausti tiek prasiveržimais, tiek atkovotais kamuoliais ir neleisti įmesti tritaškių“.

Pastarąsias dvejas Eurolygos rungtynes Atėnų „žalieji“ pralaimėjo „Fenerbahce“ (62:67) ir CSKA (70:75) ekipoms, tačiau tai, anot „Žalgirio“ vedlio, nieko nereiškia.

„Tas rungtynes Atėnų komanda taip pat galėjo ir laimėti. Jie žaidžia aukšto lygio krepšinį. Namie jie sunkiai įveikiami“, – neabejojo Šaras.

Paklaustas apie „Panathinaikos“ legionieriaus Luko Lekavičiaus žaidimą, treneris kalbėjo, kad lietuvio vaidmuo pastaruoju metu sumažėjęs.

„Trenerio idėja daug keisti gynėjus. Galbūt Lukas dabar neįsipaišo į tą planą, bet jis gali bet kuriuo metu nubausti. Graikijos lygoje jis žaidžia solidžiai, pirmieji metai naujoje sistemoje nėra lengvi. Bet jis jau dabar daug yra davęs komandai. Kita vertus Nickas Calathesas žaidžia išties įspūdingą sezoną. Nėra lengva jį išimti iš rotacijos“, – reziumavo Š. Jasikevičius.

Eurolygos rungtynes su „Panathinaikos“ išvykoje „Žalgiris“ žais ketvirtadienį 21.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)