Trečiadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai 78:80 (26:22, 22:15, 14:19, 16:24) nusileido Š, Jasikevičiaus treniruojamai vietos „Fenerbahče“ (8-7) ir kaip ir visos iki šiol „Ulker Sports“ arenoje žaidusios komandos išvyko tuščiomis.

Kauniečiai nuo pirmų minučių pagavo ritmą dar snūduriavusioje ir vangiai besipildžiusioje „Ulker Sports“ arenoje, o po K. Evanso tritaškio įpusėjus antram kėliniui komandas skyrė 14 taškų – 40:26.

Vien per pirmą mačo pusę kauniečiai išdalino 15 rezultatyvių perdavimų – tiek pat, kiek įprastai šiame sezone atlieka per visas rungtynes (15,1).

„Tikrai pirma pusė buvo viena iš geriausių. Žaidėme komandiškai, kartu, vienas kitą palaikėme. Antroje pusėje pritrūko fiziškumo, pasipylė mūsų vaikiškos klaidos. Matome, kad neužtenka gerai žaisti du-tris kėlinius, reikia visų rungtynių gerų, – po rungtynių kalbėjo T. Dimša, netrukus išsiplėtęs, kas lėmė sėkmingą startą. – Susitelkimas, mūsų tarpusavio pokalbiai, kaip turime žaisti geriau, žaisti komandiškiau, surasti gerą metimą. Iš geros gynybos, turime greičiau bėgti, atsiranda daugiau galimybių visiems žaidėjams, visi paliečia kamuolį. Visi suprato, ką reikia įnešti komandai, kad geriau sektųsi. Džiugu dėl to, bet negana.“

Vis tik vaizdas po pertraukos pasikeitė – „Žalgiris“ vis sunkiau rado kelius krepšio link, o varžovai pavojingai priartėjo per keturių taškų atstumą. Ketvirtą kėlinį šeimininkai pradėjo 8 taškais be atsako ir po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą.

Mačo pabaigoje Keenanas Evansas galėjo išplėšti pratęsimą, bet gynėjo dvitaškis tikslo nepasiekė. Nepaisant kovos iki galo, didelio pozityvumo dėl pagerėjusio žaidimo T. Dimša neieškojo.

„Pralaimėta, tai to pozityvumo… Manau, kad dabar tik pergalės mums įneštų to pozityvumo visoje situacijoje. Bet galime pasidžiaugti – žaidimas buvo geresnis, gražesnis, komandiškesnis“, – sakė gynėjas.

Nors Š. Jasikevičius „Fenerbahče“ klube – trumpiau nei savaitę, tam tikrus pokyčius T. Dimša pajuto.

„Sunku dar pasakyti, bet deriniai – kai kurie tie patys, kai kurie nauji. Kalbant apie gynybos sistemas, jiems daug kas nesigavo pirmoje pusėje, antroje pradėjo viską keistis, tas mus išmušė iš vėžių. Tas matosi, anksčiau jie visi nesikeisdavo, taip pat padaugėjo užtvarų be kamuolio“, – vardino T. Dimša.

Pralaimėjimų seriją „Žalgiris“ bandys nutraukti jau penktadienį, kai namie priims „Barceloną“ su Roku Jokubaičiu.