Lietuvio treniruojama „Fenerbahče“ namie 82:71 (17:13, 15:23, 25:20, 25:15) įveikė Pirėjo „Olympiakos“ (0/1). Šios komandos tarpusavio dvikova pabaigė ir praėjusį sezoną, kai finalo ketverte kovėsi dėl trečios vietos.

Po rungtynių Š. Jasikevičius itin piktai kibo į atlapus varžovų treneriui Georgiosui Bartzokui, konfliktą raminti ėmėsi abiejų ekipų žaidėjai. Lietuvis greičiausiai buvo nepatenkintas tuo, kad „Olympiakos“ paskutinėmis sekundėmis dar surengė ataką, nors rezultatas jau buvo aiškus.

Mačą stebėjo ir legendinis Jose Mourinho, treniruojantis „Fenerbahče“ futbolo komandą.

Ryškiausiai „Fenerbahče“ spindėjo naujokas Wade’as Baldwinas IV, pelnęs 19 taškų (5/7 dvit., 1/5 trit., 6/7 baud.), išdalinęs 7 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 5 kamuolius ir surinkęs 26 naudingumo balus.

Pirmame kėlinyje kelio traumą patyrė vienas „Fenerbahče“ lyderių Scottie Wilbekinas, daugiau į aikštę negrįžęs, o šią palikęs nešamas komandos draugų. Jį pakeitė Lietuvoje žaidęs Artūras Žagaras, tačiau latvio debiutas Eurolygoje nebuvo sėkmingas – per mažiau nei tris minutes pelnė tris taškus (3/4 baud.) ir tiek pat kartų pažeidė taisykles.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad S. Wilbekinui plyšo priekiniai kryžminiai kelio raiščiai ir sezonas 31-erių amerikiečiui yra baigtas.

Ketvirtame kėlinyje įvyko nemalonus incidentas – vienas iš „Fenerbahče“ sirgalių kaip reikiant įsiutino „Olympiakos“ gynėją Shaquille’ą McKissicą. Krepšininkas už emocijas buvo nubaustas technine pražanga, o sirgalius išprašytas iš arenos.

Nė vienai ekipai viso mačo metu nepavyko įgyti apčiuopiamos persvaros, bet būtent po šio epizodo „Fenerbahče“ surengė spurtą – W. Baldwinas sumetė baudos metimus, Bonzie Colsonas įsmeigė tritaškį, o dvitaškį pridėjo Nigelis Hayesas-Davisas – 73:65.

Galiausiai tašką klausime dėl nugalėtojo padėjo N. Hayeso-Daviso tritaškis su pražanga, leidęs Š. Jasikevičiaus auklėtiniams įgyti dviženklį pranašumą.

Eurolygoje debiutavęs prancūzas Evanas Fournier buvo blankus – per 22 minutes sukrapštė 5 taškus (0/1 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.) ir surinko nulį naudingumo balų.

Kitą savaitę „Fenerbahče“ svečių arenoje žais Stambulo derbį prieš „Anadolu Efes“, o „Olympiakos“ namie priims Kauno „Žalgirį“ (1/0).

„Fenerbahče“: W. Baldwinas IV 19 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), N. Hayesas-Davisas 15, B. Colsonas 10 (9 atk. kam.), B. Marjanovičius 8.

„Olympiakos“: M. Wrightas 15, Sh. McKissicas 13, S. Vezenkovas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją