FIBA praneša, kad net šešių rinktinių, įskaitant ir Lietuvos, atstovai užsikrėtė virusine infekcija.

Be lietuvių, negaluoja ir Suomijos, Graikijos, Ispanijos, Turkijos bei Slovėnijos jaunieji krepšininkai.

Susidariusi situacija yra akylai stebima, nes ji kelia nerimo dėl atkrintamųjų varžybų, kurios turėtų startuoti trečiadienį.

ESPN žiniomis, pagrindiniai sergančiųjų simptomai – karščiavimas, pilvo skausmai ir viduriavimas. Įtariama, kad jie apsinuodijo maistu.

Primename, kad Remigijaus Bardausko auklėtiniai su viena pergale ir dviem pralaimėjimais A grupėje liko treti ir aštunfinalyje trečiadienį 14 valandą susikaus su B grupėje antrąją vietą užėmusia Turkijos komanda.

Pasiruošime lietuviai nesutiko sau lygių – laimėti du kontroliniai mačai su Ukraina (77:63 ir 63:54), Baltijos taurėje įveikti latviai (83:60) ir estai (81:60), o Ispanijoje vykusiame tarptautiniame turnyre pasiektos dar trys pergalės – prieš Italiją (77:69), Graikiją (54:50) ir Ispaniją (79:61).

Ši komanda sudaryta dviejų pernykščių rinktinių pagrindu – aštuoni krepšininkai pernai su U17 rinktine pasaulio čempionate liko per žingsnį nuo bronzos, o keturi žaidėjai su U16 rinktine pasidabino Europos čempionato aukso medaliais.

Rinktinės sudėtis: Kristupas Kepežinskas, Mantas Juzėnas, Vytautas Žygas, Justas Stonkus, Augustas Navickas, Mantas Kočanas (visi Kauno KM „Žalgiris“), Nojus Indrušaitis (St. Rita, JAV), Kasparas Jakučionis (FC „Barcelona“, Ispanija), Danas Kazakevičius („Coburg“, Vokietija), Petras Padegimas („DME Academy“, JAV), Aleksas Bieliauskas (Kauno „Žalgiris-2“), Mantas Laurenčikas (Kauno KM „Perkūnas“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją