Vašingtono „Wizards“ vidurio puolėjas prie „Krepšinio namų“ atvyko prieš 11-ą valandą ir netrukus stabtelėjo prie Roberto Javtoko. Pastarasis jau šnekučiavosi su Jonu Kazlausku, Jonu Mačiuliu, greta kompaniją palaikė Rimantas Kaukėnas.

Ryškiausios krepšinio asmenybės ir šalies krepšinio bendruomenės nariai antradienį ryte rinkosi į LKF ataskaitinę-rinkiminę konferenciją, kurios pabaigoje numatyti LKF prezidento rinkimai. R. Javtokui oponuoja dabartinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

J. Valančiūnas tvirtino tikintis R. Javtoko pergale.

„Tikiu ir palaikau, manau, bus gerai. Kas gerai? Krepšiniui, nes šiokia tokia duobelė“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

– Kokia ta duobelė, kaip jūs matote situaciją?

– Nežinau, gal motyvacijos trūksta, gal reikia spyrio į užpakalį.

– Žaidėjams?

– Visam krepšiniui. Manau, federacijos prezidentas ir turėtų būti tas žmogus, kuris vestų Lietuvos krepšinį į priekį, kontroliuotų visus krepšinio sluoksnius.

– Ką matytumėte rinktinės trenerio pozicijoje?

– Aš juk nesu kandidatas, ne mane rinks, o naujas prezidentas. Bet kokiu atveju, reikia gero trenerio.

– Buvo minėtos Giedriaus Žibėno, Rimo Kurtinaičio kandidatūros. Ką manote apie juos?

– Nemažai tų pavardžių minėta. Turime jaunų trenerių, buvusių krepšininkų.

– Ką prognozuojate šiuose rinkimuose?

– Pozityvumą. Viskas bus gerai. Manau, Robertas laimės, aš juo tikiu.

– Kada trauksite į JAV?

– Kitą savaitę, metas ir man jau prie darbų. Vasara puiki, tikrai gerai pailsėjau. Kaip daug kartų minėjau, blogai gerai pailsėjau.

R. Javtoko pusėje – ryškiausios šalies krepšinio žvaigždės: jo kandidatūrą palaiko tokie asmenys kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Šarūnas Jasikevičius, Jonas Valančiūnas, Paulius Motiejūnas, Dainius Adomaitis, Ramūnas Butautas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Tomas Balčėtis, Martynas Purlys, Rimantas Kaukėnas, Ramūnas Šiškauskas, Benas Matkevičius, Justinas Grainys.

Savo ruožtu M. Balčiūnui viešai palaikymą išreiškė Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) vadovas Remigijus Lapinskas, „7bet-NKL“ prezidentu išrinktas verslininkas Arvydas Čėsna, palaikymą dabartiniam federacijos generaliniam sekretoriui taip pat išreiškė ir RKL vadovas Vidas Butkus.

Plačiau apie kandidatus ir jų programas – čia: https://www.delfi.lt/a/120050461.