Prieš ketverius metus prie Jonavos „CBet“ prisijungęs Virginijus Šeškus klube paliko didžiulį įspaudą. Strategas jau pirmajame sezone triumfavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) bei sportiniu principu iškovojo teisę varžytis LKL.

Pakilus į aukštesnį lygį, iš Prienų kilęs specialistas apsukų nemažino ir 2022–2023 metų sezone Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre pateko į finalą, pusfinalyje nugalėdami Vilniaus „Rytą“. Finale jonaviečiai davė puikią kovą „Žalgiriui“, tačiau po atkaklios kovos turėjo pripažinti Eurolygos klubo pranašumą.

Tais pačiais metais V. Šeškaus kariauna LKL finišavo 4-oje vietoje, tai didžiausias klubo pasiekimas aukščiausioje krepšinio lygoje.

V. Vaškevičius, paklaustas apie etapą su V. Šeškumi, tikino, jog šios kelionės metu labiausiai įsiminė iškovotos pergalės, o trenerio darbą vertino teigiamai: „Virginijus Šeškus – Lietuvos krepšinio fenomenas, išskirtinis treneris, sugebantis neretai nustebinti ir kurti stebuklus. Visą laikotarpį prisimenu kaip nuotykį, kuriame buvo visko. Žinoma, labiausiai įsiminė didžiausios pergalės.“

Paskutiniame V. Šeškaus sezone klubo rezultatai nebuvo tokie geri, „CBet“ KMT turnyre ketvirtfinalyje nusileido „Šiauliams“, o LKL reguliariajame sezone finišavo 7-oje vietoje bei didelių šansų atkrintamosiose pasipriešinti čempionams neturėjo.

Klubo vadovas teigė, kad rezultatai ne vien tik trenerio bei žaidėjų atsakomybė, o komandai pristigo motyvacijos bei reikėjo pokyčių: „Manau, tiek komanda, tiek ir vyriausiasis treneris jau buvo pribrendę pokyčiams, todėl viskas susiklostė natūraliai“.

Virginijus Šeškus

Po Virginijaus Šeškaus išvykimo, buvo kalbama, jog vyriausiojo trenerio postą turėtų perimti Laimonas Eglinskas, tačiau strategui su „CBet“ susitarti nepavyko. Anot V. Vaškevičiaus, į šią poziciją kandidatavo keli treneriai, o galiausiai pavyko susitarti su Mantu Šerniumi. Iš Šilutės kilęs specialistas pastaruosius du sezonus buvo trenerio asistentu Slabožanskės „Prometey“.

„Mantu Šerniumi, jo darbo procesu bei vizija visiškai pasitikime. Jau kontrolinėse rungtynėse matėme, kaip jis padeda žaidėjams atsiskleisti aikštelėje. Treneris dirba su jauna ir ambicinga komanda, skiepija jai savo krepšinio filosofiją. Galbūt sezono pradžioje mums dar prireiks šiek tiek laiko, tačiau pasitikime treneriu“, – apie naująjį vyr. trenerį kalbėjo V. Vaškevičius.

Pasiruošimo metu Jonavos klubas spėjo sužaisti šešerias rungtynes, trijose iš jų pavyko iškovoti pergales. Pradžioje patirti pralaimėjimai prieš Rostoko „Seawolves“ (64:65), Utenos „Juventus“ (86:98), vėliau sutriuškinti Baku „Sabah“ (97:68), Kėdainių „Nevėžis“ (91:64), Utenos „Juventus“ (91:70). Paskutiniame kontroliniame mače po atkaklios kovos nusileista Vilniaus „Rytui“ (104:109).

Tiesa, nors ir pasiruošimo metu jonaviečiai demonstravo pakankamai gerus rezultatus, „CBet“ klubas yra vienas iš tų, kuriam prognozuojama vieta turnyrinės lentelės apačioje.

„Tai – prieš sezoninės kalbos. Matome ir girdime vertinimus, spėjimus. Mūsų užduotis šį sezoną suburti degančią ir ambicingą komandą, kuri nori įrodyti savo pozicijas Lietuvos krepšinyje. Kontrolinės rungtynės jau parodė, kaip puikiai viską styguoja vyriausiasis treneris Mantas Šernius. Manau, sezonas parodys, kiek pasieksime. Dabar visomis mintimis koncentruojamės, kad komanda galėtų veikti kaip puikiai suderintas variklis“, – apie komandos nuvertinimą bei pasiruošimą kalbėjo V. Vaškevičius.

Po praeito sezono sudėtyje pasikeitė ne tik treneris, bet ir didžioji dalis žaidėjų, sudėtyje liko tik Lukas Kreišmontas. Pasak klubo vadovo, komplektacijos darbai kiek užtruko, tačiau klubas intensyviai dirba šiuo klausimu. „CBet“ papildė daug naujokų, o didžioji dalis žaidėjų yra jaunimas, vyriausias komandoje bus 31-erių Aurimas Majauskas.

„Tai nėra tik trenerio vizija, tai klubo šį sezoną pasirinktas kelias – augintis raumenis“, – didelį kiekį jaunuolių komandoje komentavo V. Vaškevičius.

Paklaustas apie keliamus tikslus naujam sezonui, „CBet“ direktorius tiki, kad nuvertinama komanda galės nustebinti: „Šiais metais norime būti konkurencingi. Suprantame, kad neretai į mus žiūri pernelyg kritiškai, bet tikime, kad galėsime nustebinti ne vieną krepšinio ekspertą“.

M. Šerniaus treniruojamą komandą vasaros metu papildė Martynas Arlauskas, Erikas Venskus, Aurimas Majauskas, Koby McEwenas, Bogdanas Bliznyukas, Dominicas Brewtonas, Titas Januševičius, Ragipu Ataru, Matas Mačijauskas, Modestas Babraitis, Vitalijus Zotovas.

Jonavos ekipa sezoną pradėjo Vilniuje, kur nusileido „Wolves“ rezultatu 90:103. Šiandien jonaviečiai namuose priims Kauno „Žalgirio“ krepšininkus.