Prieš porą savaičių Kauno savivaldybės įmonės rinko 2,35 mln. Lt „Žalgirio“ skoloms padengti. Tiesa, šie pinigai buvo ne rėmimas, o paskola klubui.

„Šie pinigai išgelbėjo sezoną ir bent laikinai išgelbėjo klubą“, - neslėpė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Skolos tos pačios

„Žalgirio“ vadovas P. Motiejūnas ketvirtadienį pristatė klubo finansinę situaciją.

Iš esmės skaičiai nelabai pakito – nuo Vladimiro Romanovo laikų besivelkančios skolos siekia 20 mln. Lt. P. Motiejūnas džiaugėsi, kad klubui pavyko mokesčiams grąžinti 2 mln. Lt.

Planus pavadino pasaka

Nuolat pasigirsta kalbų, kad Kauno savivaldybė išskirtinai didelėmis sumomis remia privatų „Žalgirio“ klubą. P. Motiejūnas pripažįsta, kad savivaldybė nėra klubo akcininkė, tačiau būtent savivaldybė skiria bene didžiausią paramą.

Kauno savivaldybės tarybos socialdemokratų frakcija pareiškė, kad savivaldybė galėtų perimti klubo valdymą.

„Žalgiris“ yra privatus klubas, kurio padėtis nuolat blogėja, o tikra klubo padėtis neaiški. Siūlome įsigyti „Žalgirį“ su visomis jo skolomis“, - socdemų frakcijos pareiškimą perskaitė Valys Venslovas.

Nors P. Motiejūnas tokios galimybės neatmetė, kiti tarybos nariai tokiam pareiškimui negailėjo kritikos.

„Noriu pabrėžti – mes apolitiški. Baigėsi laikai, kai kontraktuose buvo punktas apie partijas. Jei savivaldybė nori akcijų – mes esame atviri. Mes niekuo prieš, jei grįžtume prie to pačio valdymo modelio“, - teigė P. Motiejūnas.

„Jei bus taip, kaip sako socialdemokratai, tai klubas labai greitai bankrutuos. Klube dirbs tarybos narių dukros, o žais – politikų sūnūs“, - kritikos negailėjo Gintaras Furmanavičius.

Taryba netgi balsavo už socialdemokratų siūlymą, kad savivaldybės administracijos teisininkai įvertintų galimybes perimti „Žalgirio“ kontrolę. Šiam siūlymui pritarta nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)