Ispanų sporto leidinio „El Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas skelbia, kad „Barca“ jau yra nusprendusi atsisveikinti su dabartiniu strategu, su kuriuo šiais metais liko prie suskilusios geldos: nieko nepešė ne tik ir Eurolygoje, kur ilgai žygiavo antri, o galiausiai finišavo ketvirti ir ketvirtfinalyje 2-3 neatsilaikė prieš Pirėjo „Olympiakos“, bet ir vietiniame fronte – prapylė tiek Supertaurę, tiek Karaliaus taurę, tiek ir ACB lygos trofėjų.

Sezono finiše katalonai Ispanijos čempionato pusfinalyje sausu rezultatu 0-3 neprilygo Madrido „Real“ klubui – tam pačiam, kurį vadovaujami Š. Jasikevičiaus pernai finale patys sutriuškino 3-0.

„Barca“ nežibėjo ir reguliariajame sezone (23-11), kuriame buvo tik trečia – net penkiomis pergalėmis atsiliko ir nuo Malagos „Unicajos“, ir nuo to paties „Real“.

Pranešama, kad jau numatyti ir kandidatai į netrukus atsilaisvinsiančią 45-erių metų R. Grimau, kurio paskyrimą kaip rizikingą, radikalų ir nepasiteisinusį žingsnį galiausiai pavaidino ir pats klubo vadovas Juanas Carlosas Navarro, kėdę.

Ryškiu favoritu įvardijamas Xavi Pacualis, kuris šiemet treniravo Sankt Peterburgo „Zenit“. Tiesa, jo sutartis gali būti sunkiai pakeliama finansiškai.

Taip pat svarstomos Jakos Lakovičiaus ir Sergio Scariolo kandidatūros. Kiti galimi variantai – Alexas Mumbru, Dimitris Itoudis ir Joanas Pennaroya.

Su tuo, kad sezonas buvo nuviliantis, sutinka ir pats R. Grimau.

„Nesu idiotas, bendrai paėmus sezonas buvo nuviliantis, nes mes nelaimėjome nieko, o tai, kaip „Barcai“, nėra priimtina. Dabar verda daug emocijų ir sunku matyti platesnį paveikslą. Sezono metu buvo atkarpų, kai žaidėme tikrai gerai, bet tai dabar nėra svarbu. Atmetus pasiektą Karaliaus taurės finalą, mes nepateisinome vilčių“, – pripažino jis.

Šį tarpsezonį baigiasi „Barcos“ sutartys tik su trimis dabartiniais žaidėjais – Nikola Kaliničiumi, Oriolu Pauli ir Ricky Rubio, tačiau pokyčių gali būti ir daugiau. Neaiškus yra ir pagrindinio Lietuvos rinktinės įžaidėjo Roko Jokubaičio likimas.

Buvęs žalgirietis pusfinalio serijoje ant parketo šmėžtelėjo tik viename mače, kuriame pasireikšti gavo 3:55 min.

R. Grimau vasarą perėmė derinių lentą iš Š. Jasikevičiaus, kuriam „Barcelona“ nutarė nesiūlyti naujos sutarties.

Šaras Katalonijos sostinės klube dirbo trejus metus, per kuriuos po dukart tapo šalies čempionu ir Karaliaus taurės laimėtoju.

Vis tik svarbiausio titulo – Eurolygos trofėjaus – sumedžioti jam nepavyko (dukart klupo pusfinalyje, kartą – finale).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją