Barcelona“ klubui priklausantis 208 cm ūgio puolėjas praėjusią savaitę buvo pakviestas užbaigti pirmąją pagrindinės komandos pasiruošimo savaitę, kartu su U-18 komandos draugu Sayonu Keita, tad akivaizdu, kad jaunuolis turi kažką ypatingo.

Žaisdamas su jaunimo komanda M. Dabone atrodo neįtikėtinai: nepaisant milžiniško sudėjimo, jis demonstruoja puikų greitį, šoklumą bei koordinaciją, o visas tas dovanas sugeba išnaudoti tiek gynyboje, tiek puolime. Iš Afrikos žemyno kilęs krepšininkas atima žadą įspūdingais dėjimais, sensacingais blokais, o kartas nuo karto smeigia ir po tritaškį.

Dėl stebėtinai panašaus žaidimo stiliaus ir įspūdingo ūgio, M. Dabone jau lyginamas ir su anksčiau minėta Prancūzijos superžvaigdže V. Wembanyama. 224 cm ūgio 20-metis be jokių klausimų buvo pasirinktas pirmuoju šaukimu 2023 m. NBA naujokų biržoje ir atstovaudamas San Antonijaus „Spurs“ klubui tapo geriausiu sezono naujoku. Reguliariajame sezone jis fiksavo po 21,4 taško, 10,6 atkovoto kamuolio ir 3,6 bloko per rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)