Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 19-metį lietuvį pasirinko Artūro Karnišovo vadovaujama „Bulls“ komanda, nors M. Buzeliui buvo prognozuojamas šaukimas pirmame penketuke.

Jaunasis Lietuvos talentas su Čikagos komanda sudarys ketverių metų ir 24 mln. JAV dolerių sutartį. Pirmojo sezono metu puolėjo sąskaitą papildys 5,2 mln. JAV dolerių.

„Tai puiki diena. Dar vienas Čikagos vaikis. Man smagu, kad jis lietuvis. Neplanavau to, bet viskas taip susiklostė. Esame labai laimingi pridėję jį į savo jauną komandą. Stebėjome jį visą sezoną“, – po naujokų biržos sakė A. Karnišovas.

Pats puolėjas, kartu su šeima sunkiai tramdė jausmus, susiklosčius tokiam scenarijui.

„Man tai reiškia visą pasaulį. Aš čia gimiau ir užaugau, dėl to viskas yra dar geriau. Tai man reiškia viską. Svajojau apie tai nuo vaikystės. Esu palaimintas. To ir norėjau, norėjau būti čia. Ačiū „Bulls“ organizacijai. Esu pasirengęs dirbti. Gimiau dėl to“, – bėrė žodžius jis.

M. Buzelis yra kilęs iš sportininkų šeimos – mama, tėtis ir seneliai yra buvę krepšininkai. Tėtis Aidas anksčiau dirbo Lietuvos rinktinės masažistu. Močiutė Elena – buvusi rankininkė.

Jaunuolis turi JAV ir Lietuvos pasus, bet kiek anksčiau pasirinko atstovauti mūsų šaliai, nors buvo viliojamas ir amerikiečių. Jis gimė ir užaugo Čikagoje.

NBA lygos duris jis praveria su milžiniškais lūkesčiais, bet kartu ir klausimais.

„Jis universalus, mūsų lyga juda link krašto puolėjų, kurie gali žaisti keliose pozicijose. Ūgis, atletiškumas ir universalumas, jis gali keistis gynyboje. Jis žaidė prieš vyrus. Fiziškumas G lygoje yra arčiausiai to, ką patiri NBA ir tikiu, kad tai padės lengviau ir greičiau pritapti. Jam dar reikia dirbti ties daugeliu dalykų, bet jis to laukia“, – M. Buzelį vertino A. Karnišovas.