„Labai smagu, kad krepšinio šventė vėl grįžta į Kauną. Noriu padėkoti miestui už svetingumą ir paramą organizuojant šį čempionatą. Kaip visuomet, jaunučių rinktinei keliami tikslai nesikeičia – išlikti krepšinio elite ir kovoti dėl prizinių vietų“, - teigė LKF prezidentas.

Viso čempionato biudžetas siekia apie 400 tūkst. eurų. A. Sabonio teigimu, praktika rodo, jog apie 90 proc. šių lėšų lieka čempionatą rengiančiame mieste.

FIBA ne veltui pasirinko Kauno miestą. Jie vertina čia esančią gerą infrastruktūrą ir patirtį rengiant tarptautinio lygio čempionatus. Norisi visus žiūrovus pakviesti į čempionatą palaikyti savo rinktinę“, - kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Čempionatui ruošėmės labai rimtai. Tikiuosi, kad arenose mus palaikys gausus būrys žiūrovų“, - vylėsi Lietuvos šešiolikmečių rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

Spaudos konferencijos metu buvo pristatyti čempionatui skirti medaliai. Europos U16 vaikinų čempionato rungtynės vyks Kauno sporto halėje ir A. Sabonio krepšinio centre. Bilietas į visos dienos rungtynes kainuos tik 3 eurus.

Visas Europos pirmenybių dvikovas parodys DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)