Apie 28-erių puolėjo ir Turkijos vicečempionų sąjungą kalbėta jau kurį laiką, o tai patvirtinta vos pasibaigus sezonui. Latvis pasinaudojo sutartyje su „Žalgiriu“ numatyta galimybe išvykti, už kurią jo naujoji komanda sumokės solidžią išpirką.

„Žinojome, kad anksčiau ar vėliau ateis laikas, kai su Rolandu teks atsisveikinti. Jis aukšto lygio krepšininkas, turi vardą Europoje ir jau kurį laiką buvo medžiojamas didelių klubų“, – kalbėjo „Žalgirio“ prezidentas Paulius Jankūnas.

R. Šmitas su turkais pasirašė dvejų metų trukmės kontraktą.

Praėjusį sezoną Eurolygoje latvis per 23 minutes fiksavo 10,5 taško (37,5 proc. trit.), 4,3 atkovoto kamuolio ir 10,5 naudingumo balo statistiką.

„Labiausiai pasiilgsiu „Žalgirio“ gerbėjų, kurie mus visą laiką besąlygiškai palaikė. Kaune jaučiausi kaip namuose, turėjome daug gerų momentų, todėl išvykstu tik su gražiausiais prisiminimais. Atėjo laikas naujiems iššūkiams“, – atsisveikindamas sakė R.Šmitas.

Prie „Žalgirio“ vairo stojus italui Andrea Trinchieri R. Šmito vaidmuo kiek sumenko, o tikru nusivylimu tapo latvio žaidimas sezono pabaigoje. Nesėkme prieš Vilniaus „Rytą“ pasibaigusiame LKL finale per keturis susitikimus jo statistika siekė vos 4,5 taško, 4 atkovotus kamuolius 4 naudingumo balus.

Su „Žalgiriu“ R. Šmitas per dvejus metus dukart laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, kartą tapo šalies čempionu ir kartą pasiekė Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Prieš atvykdamas į Kauną jis keturis sezonus praleido „Barcelonos“ komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją