Buvęs Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius ir dalininkas sulaukė kvietimo tapti už sportinę dalį atsakingos LKF programos vadovu.

„Nežinau, aš esu šiaip apmąstymuose ir žiūriu, kas vyksta su tuo Lietuvos krepšiniu. Žinai, lengviausia būtų iškart sakyti „ne“, nusišalinti ir nieko nedaryti, bet manau, kad yra 50 prieš 50, ką aš nuspręsiu. Tikrai esu nežinioje.

Aš nė vieno žaidėjo nemaldaučiau ir neprašyčiau. Čia yra jų atsakomybė prieš šalį ir prieš save. Nenorit? Puiku, yra jaunimo, kuris žais“, – 15min.lt tinklalaidėje „Pikenrolas“ sakė 39-erių metų L. Kleiza.

Vadovaujant V. Gedvilui jis buvo paskirtas LKF viceprezidentu, atsakingu už federacijos tarptautinį atstovavimą.

Antradienį 84 balsais prieš 63-is Robertą Javtoką naujojo LKF prezidento rinkimuose nugalėjęs M. Balčiūnas žadėjo vienyti susiskaldžiusią mūsų šalies krepšinio bendruomenę.

„Visų pirma, tesėsiu pažadus. Tikrai pasiūlysiu Robertui ar jo komandos žmogui ateiti į pagrindinius valdymo organus. Vertinu tam tikras jo pristatytas idėjas ir apskritai pasiryžimą, energiją. Jeigu tik nori prisidėti, jis turės galimybę. Federacija – ne mano įmonė, kiekvienas norintis prisidėti – laukiamas. Siūlysiu tapti viceprezidentu, priklausančiu strateginei tarybai – šis organas priima visus esminius sprendimus“, – teigė jis.

L. Kleiza buvo ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės narys, pasaulio čempionato bronzos (2010 m.), Europos pirmenybių sidabro (2013 m.) ir bronzos (2007) medalių laimėtojas. Per savo karjerą nacionalinėje komandoje Linas sumetė net 1541 tašką.

Ilgus metus NBA klubuose žaidęs ir vieną vakarą Denveryje net 41 tašką sušveitęs LK 2010-aisiais tapo rezultatyviausiu Eurolygos sezono žaidėju ir iškovojo Alphonso Fordo vardo prizą, kai atstovaudamas Pirėjo „Olympiakos“ vidutiniškai rinko po 17,1 taško per rungtynes. Šiuo titulu Linas gali pasigirti vienintelis iš lietuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)