„Žalgiris“ jau pirmosiomis minutėmis atitrūko 21:4 ir taip, panašu, atėmė iš varžovų norą žaisti krepšinį. Kol turkai apatiškai rengė racijos stokojusias atakas, Lietuvos čempionai net ir triuškinandami varžovus 35:11, 46:23 ar 81:47 elgėsi taip, tarsi būtent toks skirtumas ir turėtų būti, o tuo pačiu – tarsi jo net nebūtų. Koncentraciją 40 minučių išlaikę žalgiriečiai nuskambėjus finalinei sirenai šventė istoriškai didelę pergalę.

Galutinis rungtynių rezultatas – 99:62. Kauno komanda liko per plauką nuo 100-ojo taško ir absoliutaus didžiausios pergalės Eurolygoje rekordo. 37 taškų skirtumu „Žalgiris“ yra triumfavęs ir 2012 metais, kai 82:45 buvo ant menčių paguldyti „Baskonia“ krepšininkai. Pritrūko M. Schillerio kariaunai tik vieno baudos metimo, kurį paskutinėmis sekundėmis prametė Marekas Blaževičius.

„Marekas už šimtąjį tašką turėjo suši pirkti, bet kadangi prametė pirmą baudos metimą, o ne antrą, gali dar išsisukti. Jei būtų antrą prametęs, tai vis tiek tikrai būtų turėjęs pirkti. Dabar reikės suburti mūsų lentos komitetą ir spręsime“, – spaudos konferencijoje šypsojosi Marius Grigonis.

Trečią kartą ant parketo Eurolygoje išbėgęs M. Blaževičius šįkart fiksavo minučių rekordą (3), o M. Grigonį susitikimo pabaigoje dar labiau džiugino kitas rečiau pasireiškiantis bendraklubis Karolis Lukošiūnas. Varžovą suklaidinęs snaiperis smeigė taiklų tritaškį, po kurio M. Grigonis kelioms sekundėms paliko atsarginių suolą bei išreiškė palaikymą įvairiais šūksniais bei rankų gestais.

„Visada smagu, kai jaunesni gauna progą pažaisti. Jiems yra sunku, nes jie savo krūvį kitaip turi padalinti. Jie vis tiek sportuoja prieš rungtynes, sušyla, atšala, vėl sušyla. Sunku išėjus po ilgo laiko sėdint įmesti ir gerai atrodyti. Smagu, kai įmeta. Nesmagu, kad Marekas prametė tą baudą, bet smagu, kad tas „stepback“ tritaškis įkrito, net nelietė tinklelio“, – K. Lukošiūnu žavėjosi „Žalgirio“ lyderis.

Pats M. Grigonis šįkart per 25 minutes pelnė 12 taškų, atkovojo 2 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Būtent jis labiausiai prisidėjo prie naujo „Žalgirio“ komandinio rezultatyvių perdavimų rekordo. Kauniečiai ketvirtadienį vienas kitam tiksliai asistavo net 31 kartą.

„Smagu, kai padarai vieną kitą perdavimą, užsikrečia visa komanda ir gaunasi toks kaip San Antonijaus „Spurs“ žaidimas, kuriame iki pat pat galo nusimetama tą kamuolį. Malonu taip žaisti. Aišku, žaidžiame taip, kaip varžovai duoda, o šiandien davė labai daug ir galėjai rinktis iš opcijų – ar mesti į kampą, ar į vidų. Buvo lengva skirstyti tą kamuolį“, – teigė 26-erių gynėjas.

„Spurs“ žaidimą iš žalgiriečių geriausiai pažįsta Joffrey Lauvergne, kuris San Antonijaus klube pats rungtyniavo 2017-2018 metų NBA sezone. Neeilinę Kauno ekipos atmosferą akcentavęs prancūzas pabrėžė, kad komandinė dvasia atsispindi „Žalgirio“ žaidime.

„Žaidėme labai gerai. Trečia pergalė iš eilės – tai puikus jausmas. Tikiuosi, kad taip žaisime ir toliau. Nekantriai laukiu kitų rungtynių. Atmosfera „Žalgiryje“ yra puiki: žaidžiau daugybėje skirtingų komandų, bet čia komandinė dvasia yra išskirtinė. Tai atsispindi ir mūsų žaidime – dalinamės kamuoliu, visi džiaugiasi dėl vienas kito, labai smagu tai matyti“, – kalbėjo J. Lauvergne.

NBA lygą „Žalgirio“ žaidimas šią savaitę priminė ir dėl tritaškių gausos. Per abu dvigubos Eurolygos savaitės mačus pataikė net 34 tolimus metimus iš 56 (61 proc. taiklumas). Sezonui beveik įpusėjus, kauniečiai tritaškius meta 44,41 proc. taiklumu ir gerokai lenkia visas kitas lygos komandas.

Geriausias Lietuvos čempionų snaiperis yra M. Grigonis. Gynėjas šį sezoną pataikė 36 tolimus metimus iš 64 (56,25 proc.) ir pagal šį rodiklį Eurolygoje yra trečias. Ketvirtadienį jis įsūdė 2 tritaškius iš 5.

Nors ir džiaugėsi dar viena užtikrinta pergale, M. Grigonis pripažino, kad „Žalgiris“ skriaudė sužeistą žvėrį. Būtent todėl atletas ragina bendraklubius neprisisvajoti per anksti.

„Gerai, kad laimėjome rungtynes, kurias ir turėjome laimėti. Ypač smagu, kad būtent taip laimėjome. Žinau, kad „Fenerbahče“ turi daug problemų, bet čia yra jų reikalas. Mes pasinaudojome proga.

Smagu, kad visi norime dalintis kamuoliu, ko kitose komandose visada trūksta. Bet vėlgi, po pralaimėjimų gali vienaip sakyti, o po pergalių viskas atrodo žymiai geriau. Reikia neprisisvaigti, neprisisvajoti ir toliau dirbti savo darbą.

Nors tokios pergalės gali atpalaiduoti, Eurolygoje žaidžiame ne pirmą sezoną, ir žinome, kaip viskas gali pasikeisti per savaitę. Reikia naudotis progomis. Gerai, kad mes atsigavome po pralaimėjimų serijos, o dabar liko sekmadienį užbaigti šią savaitę.“

J. Lauvergne taip pat pripažino, kad šią savaitę Kauno ekipa susitiko su mažesnio kalibro komandomis.

„Tiesiog darome tuos pačius dalykus, kaip ir anksčiau, tačiau dabar žaidžiame prieš komandas, kurios galbūt yra šiek tiek mažiau pavojingos nei tos, prieš kurias patyrėme šešių pralaimėjimų seriją – tos komandos buvo labai stiprios.

O mes patys tobulėjame būtent todėl, nes nuolat kartojame tuos pačius dalykus gynyboje. Dirbame ir darbas pasimato pastarųjų rungtynių rezultatuose“, – sakė vidurio puolėjas, ketvirtadienį per 15 minučių pelnęs 8 taškus, atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus.

Linksmai nusiteikęs ir ant atsarginių suolelio pokštus bendraklubiams pasakojęs prancūzas teigė, jog akistata su „Fenerbahče“ ypatingų jausmų jam nesukėlė, bet nesutiko, kad pranokti buvusią ekipą jam buvo maloniau nei kitas komandas.

„Jokios papildomos motyvacijos neturėjau. Mano geriausias draugas (Leo Westermannas) žaidžia ten, o ir kiti žaidėjai yra mano bičiuliai, nes žaidžiau su jais du sezonus. Vis dėlto nėra jokių ypatingų jausmų. Mūsų tikslas – patekti į atkrintamąsias, o šios rungtynės buvo svarbios siekiant to tikslo. Esu laimingas dėl pergalės.

O ar smagiau laimėti prieš „Fenerbahče“ nei prieš kitus klubus? Ne. Visada smagu, kai laimi, o pačios smagiausios rungtynės man buvo prieš Stambulo „Anadolu Efes“, kai dar žaidėme su sirgaliais. Nugalėti juos buvo labai malonu. O prieš „Fenerbahče“... Tiesiog džiaugiuosi savo dabartine komanda ir komandos draugais“, – dėstė J. Lauvergne.

Artimą bičiulį sutiko bei su juo pasivaržė ir M. Grigonis. Nors „Žalgirio“ lyderis rungtynių pabaigoje sėdėdamas ant suolelio retoriškai klausė „už ką jie uždirba pinigus“, kelias minutes jį dengusiam Edgarui Ulanovui po rungtynių tokio klausimo gynėjas neuždavė.

Atletas spaudos konferencijoje patikino, kad bendraudamas su draugu jis beviltiškos „Fenerbahče“ formos jam neprikišinės.

„Su Ulia tikrai nekalbėsiu apie krepšinį. Kaip žaidėme vienas prieš kitą tikrai nešnekėsime. Mes turime daugiau dalykų, apie ką šnekėti. O ar toks „Fenerbahče“ mane nustebino... Tiesiog buvome pasiruošę. Jei laimėjome tokiu skirtumu, matyt, nenustebino.“

Sekmadienį „Žalgiris“ svečiuose žais su Panevėžio „Lietkabeliu“, o trečiadienį Eurolygos išvykoje susitiks su Miuncheno „Bayern“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)