28-erių krepšininkas su Sakramento „Kings“ ekipa pradėjo pasiruošimą naujam NBA sezonui, o žiniasklaidos dienoje sulaukė klausimo ir apie vasarą, kurios metu su Lietuvos rinktine varžėsi olimpiniame atrankos turnyre Puerto Rike.

Tada lietuviai buvo vadinami atrankos favoritais, bet šios finale 68:79 nusileido Puerto Rikui. Per ketverias rungtynes atrankoje D. Sabonis fiksavo 12,5 taško, 9,3 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

„Buvo sunku. Pralaimėjome gerai Puerto Riko komandai, žaidusiai namuose. Tai yra krepšinis, negali visada laimėti. Iš teigiamos pusės, turėjau pakankamai laiko pailsėti ir išsigydyti traumas. Stengiuosi tobulėti kiekvieną vasarą, tobulinti savo metimą ir kitus žaidimo aspektus. Yra pliusų ir minusų“, – JAV žiniasklaida sakė jis.

Praktiškai visi klausimai D. Saboniui buvo užduoti apie „Kings“ vasarą atliktą ėjimą, kai mainų būdu buvo įsigyta trečia žvaigždė – DeMaras DeRozanas.

35-erių gynėjas praėjusį sezoną Čikagos „Bulls“ klube fiksavo 24 taškų vidurkį. Lietuvis viliasi, kad veteranas sutvarkys pagrindinę praėjusio sezono „Kings“ bėdą, neleidusią pasiekti atkrintamųjų – pergalių barstymą prieš lygos autsaiderius.

„Daug vyrukų jo klausia įvairių dalykų ir jis yra atviras viskuo pasidalinti. Manau, kad visi daug ko išmoksime vien būdami šalia DeMaro.

Jis lengvai pritaps mūsų komandoje ir bus pasiruošęs kovoti kiekvienose rungtynėse, o tai buvo mūsų problema praėjusiame sezone. Laimėdavome prieš geras komandas, bet vėliau nusileisdavome prastoms. Jo patirtis, lyderio savybės užtikrins, kad visi būtume pasiruošę“, – įsitikinęs D. Sabonis.

Praėjusiame sezone D. Sabonis buvo „Kings“ vedlys, rinkdamas 19,4 taško ir 13,6 sugriebto kamuolio.

Sakramento ekipa sezoną pradės spalio 24-ąją rungtynėmis su Minesotos „Timberwolves“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)