Slogiai puolime atrodę svečiai leido ASVEL ekipai iškart pajausti kraujo skonį.

Taškus ėmė rinkti Timothe Luwawu-Cabarrot, po krepšiais dominavo 221 cm ūgio Yousoupha Fallas, apie save priminė Joffrey Lauvergne, ir „Žalgiris“ įpusėjus ketvirčiui atsiliko 6:13. ASVEL milžino Fallo taškai su pražanga leido šeimininkams įgyti dviženklę persvarą (16:6), kurią svečiai kiek apkarpė prieš antrą ketvirtį (23:17).

Po Rolando Šmito taškų „Žalgiris“ alsavo varžovams į nugaras (25:24), pastarieji atlaikė svečių šturmą, o prieš pat pertrauką padidino pranašumą iki 8-ių taškų (51:43).

Svečiai iš Kauno per pirmus du kėlinius niekaip negalėjo sulaikyti Luwawu-Cabarrot (18 taškų) ir Youssoupha Fallo (18), kurie pelnė liūto dalį savo komandos taškų. Būtent jie per pirmą mačo pusę surinko daugiau naudingumo balų (44) nei visos Andrea Trinchieri pajėgos (39).

„Žalgirį“ galbėjo Keenanas Evansas, kuris pataikė 3 tritaškius (3/4) ir per pirmą dvikovos pusę savo sąskaitoje turėjo 12 taškų.

Tendencijos nesikeitė ir po pertraukos. Ritmą pagavę šeimininkai sulaukė tikslių Pariso Lee šūvių, toliau „Žalgirio“ gynybą taranavo M. Fallas, o trečio kėlinio viduryje ASVEL atitrūko 60:46.

K. Evanso ir Luko Lekavičiaus tritaškiai palaikė „Žalgirio“ viltį (60:52), atrodė, kad svečiai gali surengti galingą spurtą, tačiau ASVEL sugebėjo vienos atakos metu pelnyti net 7 taškus.

P. Lee pataikė tritaškį su nesportine L. Lekavičiaus pražanga, o vėliau A. Trinchieri sulaukė techninės pražangos. ASVEL gynėjas pataikė baudos metimus už nesportinę ir techninę pražangas, šeimininkų atakos metu dvitaškį pridėjo Jacksonas Edwinas. Tai leido ASVEL susigrąžinti dviženklę persvarą (70:54).

Rungtynes kontroliavusi ASVEL lemiamo ketvirčio viduryje disponavo 18 taškų persvara (82:64) ir neleido svečiams iš Kauno atsitiesti.

Pirmą akistatą Kaune taip pat laimėjo ASVEL – 91:88.

ASVEL: Timothe Luwawu-Cabarrot 27 (7/7 dvit., 3/4 trit., 4/5 baud.), Paris Lee (4/7 trit., 8 rez. p.) ir Yousoupha Fallas (10/12 dvit., 12 atkov.k., 29 n.b.) po 22 taškus.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 21 (2/4 dvit., 5/7 trit., 2/3 b., 5 rez.p.), Lukas Lekavičius ir Rolandas Šmitas po 13, Tomas Dimša 10 taškų.

Statistika

Antradienį „Žalgiris“ namie 77:71 įveikė Berlyno ALBA ir naujojo trenerio A. Trinchieri erą pradėjo pergalingai. Nors prieš šį mačą italas su komanda praleido vos kiek daugiau nei parą, tam tikrų pokyčių žaidime jau buvo galima pastebėti.

Sausio 9 d. „Žalgiris“ svečiuosis Valensijoje ir sieks revanšo prieš „Valencia“ ekipą, sausio 12-ą – akistata Barselonoje.



Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)