Vien per paskutines 30 sek. abi komandos suklydo tris kartus. Galiausiai „Žalgiris“ iš šios kebeknės išlipo sausas ir įveikė „Virtus“ 71:68.

Lietuvos vicečempionai pasiekė pergalę išvykoje, kurios Eurolygoje laukė net aštuonis mėnesius.

Vis dėlto didžiąją dvikovos dalį pirmavusiems ir vienu metu 15 taškų atstumu pabėgusiems kauniečiams, kurie buvo pranašesni pagal visus statistikos parametrus, išskyrus baudų pataikymą, blokus bei klaidas, sudeginti tiek nervų ląstelių tikrai nesinorėjo.

„Visi pametėme galvas – tiek mes daug klydome, tiek varžovai. Manau, kad „Virtus“ mus sutrikdė pakėlę kontakto lygį – išmušė mus iš pozicijų. Panikavome, nelabai žinojome, ką daryti. Dar nuovargis prisidėjo. Dėl to ir pabaiga tokia silpna. Gerai, kad jie nepataikė paskutinių metimų. Šiandien krepšinio dievai buvo su mumis“, – komentavo vienas pergalės kalvių D. Giedraitis.

„Pirma pusė buvo gera – vykusiai dalinomės kamuoliu, atakavome iš tinkamų pozicijų, gerai gynėmės. O paskui „Virtus“ žingsnis po žingsnio pradėjo gerinti savo žaidimą, ėmė spausti po visą aikštę, spęsti spąstus. Turėjome būti ramesni ir kantresni negu buvome. Pabaigoje mums pasisekė“, – antrino Bryantas Dunstonas.

Pasisekė du kartus.