Kazio Maksvyčio auklėtiniai jau naktį iš antradienio į trečiadienį pradės kovą dėl bilieto į Paryžiaus žaidynes. Olimpinės atrankos burtai Lietuvai lėmė žaisti atrankos turnyro A grupėje, kur mūsiškių varžovais bus Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas. B grupėje žais Italija, Bahreinas ir Puerto Rikas.

Lietuviai sužais po vieną susitikimą su savo grupės komandomis, o dvi geriausios rinktinės žengs į pusfinalį, kur lauks geriausių B grupės ekipų iššūkis. Tik turnyro nugalėtoja pateks į Paryžiaus žaidynes.

Pergalės atveju Lietuva žaidynėse startuotų C grupėje su daugkartine olimpine čempione JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu, kuris pasirodė geriausiai iš Afrikos ekipų praėjusiose planetos pirmenybėse.

Nesėkmės atveju mūsiškiai praleistų antras iš eilės olimpines žaidynes. Paryžiaus žaidynės prasidės liepos 27 d.

Prieš šias kovas lietuviai sužaidė tris kontrolinius mačus – pasidalino po pergalę su Slovėnija (92:86 ir 68:70), o jau nuvykę į Pietų Ameriką už uždarų durų pasitikrino jėgas su potencialiu varžovu – atrankos šeimininku Puerto Riku.

„Apie kokybę sunku spręsti, ji nebuvo aukšta, bet rungtynių buvo mažai. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad yra gerai, kai sužaidi 7-8 rungtynes prieš sezoną. Net NBA sunku žiūrėti iki naujųjų metų dėl prastos kokybės, nes jie tik po daugelio rungtynių įgauna gerą sportinę formą. Todėl nenorėčiau dabar daryti skubotų išvadų“, – Delfi laidoje „Krepšinio zona“ sakė R. Kurtinaitis.