Mes su žiūrovais esame viena komanda, mums jų pagalbos reikia tada, kai yra sunku. Nenorėčiau, kad arena būtų tyli tuo metu, kai mums nesiseka.
Šarūnas Jasikevičius
„Labai svarbu laimėti pirmąsias rungtynes namie. Daug dalykų mums nesisekė nors viską darėme gerai, tačiau pavyko antroje pusėje susikaupti ir laimėti mačą. Tai turėtų pridėti pasitikėjimo savo jėgomis mūsų jaunai komandai. Pirmoje pusėje mus išlaikė kova po krepšiu. Labai smagu, kad ne visada gerai žaisdami, sugebėjome laimėti rungtynes“, – 78:73 laimėto mačo baigtimi džiaugėsi Š. Jasikevičius.

Strategas teigia, kad raktu į pergalė buvo gera gynyba bei Leo Westermanno benefisas.

„Sustabdėme jų greitą puolimą. Mūsų aukšti žaidėjai labai padėjo gynėjams, kažkiek užkamšėme praėjimus į mūsų baudos aikštelę, tačiau padarėme taktinių klaidų dengdami Andreą Bargnanį.
Kevinas Pangosas be proto stengiasi, manau, kad jis tiesiog perdega. Jis dirba puikiai, metimai jo geri, sezonas ligas – ateis laikas kai jis sužais puikias rungtynes.

Leo yra toks žaidėjas – jei jis neprimeta daug taškų ar neatlieka perdavimų, jis puikiai ginasi prieš įvairių pozicijų žaidėjus. Šiandien jis ir puolime žaidė taip, kad mes leidome jam paimti rungtynes į savo rankas“, – 20 taškų pelniusiu ir 24 naudingumo balus surinkusiu prancūzu žavėjosi Š. Jasikevičius.

Ispanų vyriausiasis treneris kalbėdamas apie rungtynes pabrėžė, kad jo auklėtiniai nesugebėjo išlaikyti gero žaidimo visas rungtynes ir tai tapo pralaimėjimo priežastimi.

„Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme gerai, turėjome tik vieną problemą – leidome kauniečiams atkovoti kamuolius po mūsų krepšiu. Tai neleido mums susikrauti didesnės persvaros. Antroje pusėje mes patys žaisdami neblogai puolime, leidome žalgiriečiams irgi pelnyti lengvus taškus. Per mažai galvojome apie gynybą ir tada „Žalgiris“, artėjant rungtynių pabaigai, agresyvumu perlaužė rungtynes. Turime išmokti šią pamoką“, – dėstė „Baskonia“ strategas Alfonso Alonso.


Š. Jasikevičius taip pat pažymėjo komandos sirgalių daromą įtaką rungtynėms. Vyriausiasis treneris teigia, kad fanai turėtų palaikyti komanda ne tik tada, kai komandai sekasi žaidimas.

„Mes su žiūrovais esame viena komanda, mums jų pagalbos reikia tada, kai yra sunku. Nenorėčiau, kad arena būtų tyli tuo metu, kai mums nesiseka“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)