„Barcelonos“ klubas po pralaimėjimo Ispanijos čempionato finale ėmėsi itin aktyvių veiksmų. Atleistas treneris Svetislavas Pešičius, į jo vietą paskirtas Šarūnas Jasikevičius, kartu atsivedęs ir visą buvusį Kauno „Žalgirio“ trenerių štabą.

Taip pat iš karto po pralaimėjimo paaiškėjo, kad klubas atsisveikina su Ante Tomičiumi, Pau Ribasu ir Kevinu Pangosu, o šiandien paskelbta apie P. Oriolos kontrakto pratęsimą iki 2024-ųjų.

Manoma, kad artimiausiu metu „Barcelona“ turi pranešti ir apie Nicko Calatheso atvykimą.

Šį sezoną Katalonijos klubo biudžetas buvo milžiniškas – ko vertas vien Nikolos Mirotičiaus kontraktas. Dar pernai skelbta, kad buvęs NBA žaidėjas į Kataloniją persikėlė pasirašęs šešerių metų trukmės 70 mln. eurų vertės sutartį. Solidžius kontraktus su „Barca“ yra pasirašę ir Alexas Abrinesas, Brandonas Daviesas bei Cory Higginsas.

Pastaruoju metu kalbant apie „Barceloną“ vis dažniau minima Pau Gasolio pavardė, sklandė gandai ir apie galimą Mario Hezonjos ir Jano Vesely atvykimą.

Žinodamas visą „Barceloną“ supantį faktų ir gandų foną, Sh. Larkinas nesusilaikė. „Barcelonai“ reikėtų įvesti algų kepurę, artimą NBA lygo klubams“, – Instagrame parašė jis.

Galima prisiminti, kad visai rimtai apie algų kepurę Eurolygoje yra kalbėjęs „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, pripažinęs, kad tokie svarstymai kalbų lygyje sukasi jau senokai, tačiau realių veiksmų padaryta nėra.

„Šita tema kalbama jau trejus metus, bet kol kas nėra ką papasakoti, nėra jokių konkrečių planų. Daugiau ar mažiau visi suprantame, kad tai būtų reikalinga, tačiau ant popieriaus dar niekas nesuguldyta“, – Delfi prieš mėnesį sakė „Žalgirio“ direktorius.

„Manau, finansinė praraja tarp klubų dėl pandemijos tikrai gali išaugti, žirklės gali išsiplėsti. Vieniems stabilumą garantuoja savininkai, o mums, kurie užsidirbame iš bilietų pardavimų, yra labai daug klaustukų. Juk neaišku, kada žiūrovai galės grįžti į sales.

Todėl tikrai remčiau tokias idėjas, nes klubų konkurencingumą reikia palaikyti“, – tęsė P. Motiejūnas. – Patys klubai tai supranta. Jie yra kelių rūšių: vieni turi turtingus savininkus ir dabar gali sau leisti, ką tik nori.

Nes žino, jog prireikus ateis savininkas ir padės trūkstamus pinigus ant stalo. Kas sugeba veikti net ir dabartinėmis sąlygomis, tie galbūt ir dirba. Bet tokių klubų yra tik keli. O kitiems, kurie priklauso nuo prekybos bilietais ar rėmėjų, dabar rašytis sutartis būtų ne laikas. Niekas nežino, kiek kris žaidėjų kainos: ar 20, ar 50 proc. Reikia tiesiog išlaukti.“

Primename, kad „Barcelona“ finansiškai yra priklausoma nuo to paties pavadinimo futbolo klubo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)