Luca Banchi auklėtiniai sausakimšoje arenoje pusfinalio varžovus pranoko 72:59 (23:19, 15:16, 15:15, 19:9).

Finale sekmadienį latviai susikaus su Brazilija, kuri kiek anksčiau susitvarkė su Filipinais.

Viso mačo metu vyko įnirtinga kova, nė vienai komandai nesugebant įgyti apčiuopiamo pranašumo. Po pertraukos šeimininkai bandė spurtuoti ir susikrovė 8 taškų persvarą – 48:40, bet užsikabinti už to nesugebėjo ir afrikiečiai netrukus grįžo į artimą kovą.

Lemiamą ketvirtį Latvija pradėjo surinkdama septynis taškus be atsako ir po buvusio žalgiriečio Rolando Šmito tritaškio pirmą kartą atitrūko dviženkliu skirtumu – 60:50. Kamerūnas dar buvo priartėjęs iki 59:66, bet Latvija pergalę įtvirtino taikliais baudų metimais.

Nugalėtojams Rihardas Lomažas pelnė 20 taškų (5/6 dvit., 1/7 trit., 7/7 baud.), R. Šmito kraityje – 13 taškų (5/9 dvit., 1/2 trit.) ir 6 atkovoti kamuoliai. Kitas Lietuvoje žaidęs krepšininkas – Artūras Žagaras pelnė 6 taškus ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

Kamerūno gretose katastrofiškai sužaidė lyderis Jeremiah Hillas, iki tol turnyre rinkęs po 16 taškų. Šį kartą jų sukrapštė 4, pataikydamas vos 2 metimus iš 20 ir surinkdamas -8 naudingumo balus.

Į žaidynes pateks tik turnyrą laimėjusi rinktinė. Olimpiniai atrankos turnyrai taip pat vyksta Pirėjuje, Valensijoje ir San Chuane, kuriame varžosi ir Lietuva.

Atrankoje latviams nepadeda ryškiausia šalies krepšinio žvaigždė Kristapas Porzingis. Net ir sėkmės atveju jis dėl traumos negalės vykti į Paryžiaus žaidynes.

Latvija: R. Lomažas 20, R. Šmitas 13, D. Bertanis 12, K. Zorikas 7, A. Žagaras 6.

Kamerūnas: W. Narace’as 14, T. Chohas 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją