„Ilgai laukėme trenerio. Manau, trenerių štabas tarpusavyje tarėsi, diskutavo“, – rūbinėje išdavė „Žalgirio“ kapitonas, kuriam gali ir nepavykti pasidabinti dar vienu LKL aukso žiedu, jei per artimiausias trejas finalo serijos rungtynes bent kartą Kauno ekipa suklups.

Penktadienį emocingą ir atkaklų krepšinio trilerį beveik 9 tūkstančių sirgalių akivaizdoje po pratęsimo 104:94 laimėjo sostinės „Rytas“, serijoje iki 3 pergalių pirmaujantis 2-0.

Pergalę pagrindinio laiko metu išplėšti galėjo „Žalgiris“: likus 25 sek. Dovydas Giedraitis perėmė kamuolį ir svečiai savo rankose turėjo paskutinės atakos galimybę.

Iniciatyvos ėmėsi kapitonas Edgaras Ulanovas, tačiau po jo prasiveržimo ir metimo per Martyno Echodo rankas kamuolys tikslo nepasiekė.

Žalgirietis negalėjo patikėti, kad arbitrai nefiksavo pražangos, demonstratyviai griebėsi už galvos ir bandė įrodyti, kad yra vertas stoti prie baudų metimo linijos.

Netrukus komandos stojo į pratęsimą, o čia jau dominavo „Rytas“, iškovojęs antrą pergalę finale.

Po dvikovos 39 minutes žaidęs ir 18 taškų pelnęs E. Ulanovas atvėsus emocijoms įvertino paskutinę lemiamo ketvirčio ataką.

„Nebuvo pražangos, dabar jau nieko nepakeisiu. Mėgstu tokius epizodus peržiūrėti, bet iš tiesų nemačiau.

Žinote, ne tas epizodas buvo lemiamas... Manau, arbitrai priėmė teisingą sprendimą“, – po dvikovos kalbėjo E. Ulanovas.

Jis prisipažino jutęs kontaktą.

„Kontaktą jutau, bet ar jis buvo leistinas, ar taisyklės jį leidžia, nežinau.