Pirmose B grupės rungtynėse Italijos krepšininkai net 114:53 (19:9, 28:16, 29:17, 38:11) nepasigailėjo Bahreino atstovų.

Italai pranoko varžovus daugiau nei dvigubai – net 61 tašku.

Įdomu, kad tai yra netgi daugiau nei šias komandas skirianti praraja pasaulio reitinge, kuriame Italija rikiuojasi 13-a, o Bahreinas – vos 67-as.

Pagal surinktus naudingumo balsus Gianmarco Pozzecco auklėtiniai savo varžovus sutriuškino daugiau nei keturissyk – 175 prieš 37.

Nugalėtojams po 14 taškų atnešė Danilo Gallinari (15 min., 3/3 tritaškiai) ir Nicolo Melli (6/6 dvitaškiai, 2/2 baudos, 6 atk. kam.), 13 – Achille Polonara (8 atk. kam., 5 rez. perd.), po 11 – Awudu Abassas, Guglielmo Caruso ir Giordano Bortolani, 10 Stefano Tonutas, po 9 – Nico Mannionas ir Giampaolo Ricci.

Azijos atstovams 12 taškų parūpino Ahmedas Haji, 10 – Mohammedas Hamoda.

„Pirmus du kėlinius buvau pernelyg nervingas ir susierzinęs. Dėl to prisiimu atsakomybę, kad nežaidėme labai gerai. Vėliau, trečiame ir ketvirtame ketvirčiuose, mes jau žaidėme taip, kaip iš tiesų galime. Aš po rungtynių atsiprašiau savo žaidėjų, kad šiandien buvau kitoks nei paprastai.

Bet aš esu laimingas dėl to, kad mano auklėtiniai parodė pagarbą Bahreinui ir žaidė agresyviai iki pat galo. Tai ir yra svarbiausia, taip ir turi būti ruošiantis tokioms varžyboms kaip olimpinės žaidynės“, – po mačo sakė G. Pozzecco.

Italai net 39 iš 45 savo sėkmingų atakų užbaigė po rezultatyvių perdavimų ir visiškai dominavo baudos aikštelėje, kurioje bahreiniečius taškais sutaršė net 62:22 bei daugiau nei įtikinamai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 45 prieš 21.

„Visos komandos, esančios čia, svajoja apie patekimą į olimpines žaidynes ir visos turi galimybą tai pasiekti. Tai yra gražu. Mes čia esame tam, kad pasilinksmintume ir atiduotume šimtą procentų. Žinome, kad niekam – nė vienai komandai – nebus lengva, nes reikia užimti pirmą vietą šiame turnyre, kad iškovotum olimpinį kelialapį“, – pridūrė jis.

Dabar italai turės vieną laisvą dieną, o tuomet susitiks su šeimininku Puerto Riku.

Primename, kad San Chuane dėl savo vietos po Paryžiaus olimpinių žaidynių saule kovos ir Lietuvos rinktinė.

Jai reikės palikti sau už nugarų penkis konkurentus – Meksiką (FIBA-25), Dramblio Kaulo Krantą (FIBA-31), Italiją (FIBA-13), Puerto Riką (FIBA-16) ir Bahreiną (FIBA-67).

A grupėje, be lietuvių ir meksikiečių, dar grumsis Dramblio Kaulo Krantas.

Į pusfinalį prasibraus po dvi geriausias A ir B grupių (joje lenktyniaus Italija, Puerto Rikas ir Bahreinas) rinktines, o bilietai į Prancūzijos sostinę atiteks tik viso turnyro nugalėtojams.

Sėkmės atrankoje atveju, lietuviai Paryžiaus žaidynėse grumtųsi C grupėje kartu su keturiskart paeiliui olimpinių aukso medalių savininke JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu.

Olimpinio atrankos turnyro Chuane tvarkaraštis:

trečiadienis, liepos 3 d.

B grupė

00:30 val. Italija – Bahreinas 114:53

A grupė

03:30 val. Meksika – Lietuva

ketvirtadienis, liepos 4 d.

A grupė

00:30 val. Lietuva – Dramblio Kaulo Krantas

B grupė

03:30 val. Bahreinas – Puerto Rikas

penktadienis, liepos 5 d.

B grupė

00:30 val. Dramblio Kaulo Krantas – Meksika

A grupė

03:30 val. Puerto Rikas – Italija

šeštadienis, liepos 6 d.

23:00 val. pirmasis pusfinalis

sekmadienis, liepos 7 d.

02:00 val. antrasis pusfinalis

pirmadienis, liepos 8 d.

01:00 val. finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją