Iki pat lemiamo ketvirčio rungtynės buvo permainingos, bet itin apylygios, tačiau paskutines 10 minučių geriau pradėjo slovėnai ir net susikūrė dviženklę persvarą. Tiesa, lietuviai nepasidavė ir paskutinėmis minutėmis atgaivino savo viltis, tačiau jau buvo šiek tiek per vėlu.

Nugalėtojų gretose naudingiausias ir rezultatyviausias buvo Urbanas Krofličius. Puolėjas per 21 minutę subėrė 20 taškų (4/8 dvit., 4/5 trit.), atkovojo 5 kamuolius ir išdalino tiek pat rezultatyvių perdavimų, tačiau 4 kartus klydo. Tai reiškė, jog jis rungtynes baigė su 23 naudingumo balais.

Jam solidžiai talkino Markas Padjenas ir Vitas Hrabaras – abu pridėjo po 15 taškų. 12 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus užfiksavo Zakas Smrekaras.

Lietuvių gretose naudingiausias buvo „Barcelona“ talentas Kasparas Jakučionis. Įžaidėjas per 32 minutes pelnė 24 taškus (6/10 dvit., 2/8 trit., 6/6 baud.) ir išdalino 4 rezultatyvius perdavimus, bet 3 kartus klydo (20 n. b.).

18 taškų (5/8 dvit., 2/6 trit., 2/2 baud.) sumetė Nojus Indrušaitis, o 16 taškų, 4 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius užfiksavo Mantas Juzėnas. Įvairiais būdais pasitarnavo ir Vilniaus „Ryto“ Gantas Krizanauskas – 13 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

Pirmose Tamperėje vykstančio čempionato rungtynėse Tomo Purlio auklėtiniai 80:81 (23:15, 18:21, 14:21, 25:24) krito prieš pirmenybių šeimininkus suomius.

Tiesa, pralaimėjimai skaudžiai nekainuoja, kadangi į tolimesnius etapus žengs visos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)