Lietuvos merginos pataikė du trečdalius tritaškių (8/12), o viešnių pataikymo procentas vos viršijo 12 proc. (3/24).

Šis rodiklis, kaip ir dvitaškiai metimai (Lietuva – 22/43, Suomija – 15/37), padėjo šeimininkėms dominuoti aikštėje.

Rezultatyviausiai iš lietuvių rungtyniavo Laura Juškaitė – 18 taškų. Agnė Černeckytė įmetė 15 taškų (3/3 tritaškiai), Dalia Belickaitė ir Karolina Ambotaitė – po 7 taškus.

Rezultatyviausia Suomijos rinktinėje buvo Inna Salmenkivi, kuri pelnė 15 taškų.

Po stovyklos Druskininkuose Lietuvos merginos keliaus į Estiją, kur dalyvaus Baltijos taurės varžybose, ir į Lenkiją, kur sužais porą draugiškų rungtynių su lenkėmis. Prieš išvykdamos į Portugaliją, merginos atsisveikins su Lietuvos aistruoliais Vilniuje dvejomis rungtynėmis su Švedijos rinktine.

Liepos 17-27 dienomis Matozinjuje lietuvės kovos dėl Europos čempionato apdovanojimų. B grupėje jų varžovėmis bus Belgijos, Graikijos ir Serbijos aštuoniolikmetės.

Baltijos taurės turnyre – Lietuvos U14 komandų pergalės

Latvijos sostinėje Rygoje antradienį prasidėjo Baltijos šalių taurės turnyras. Jame dalyvauja Lietuvos keturiolikmečių berniukų ir mergaičių rinktinės. Pirmas turnyro rungtynes prieš Estijos bendraamžius lietuviai laimėjo 74:59 (15:13, 18:6, 25:20, 16:20).

Rezultatyviausiai Aurimo Jasilionio vadovaujamoje rinktinėje žaidė Deividas Sirvydis. Buvusio krepšininko Virginijaus Sirvydžio atžala pelnė 11 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. Kito garsaus krepšininko Andriaus Giedraičio sūnus Dovydas drauge su Domantu Viliu įmetė po 10 taškų.

Lietuvos krepšininkai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, po varžovų krepšiu atkovodami 20 kamuolių (estai – 12). Be to, lietuviai rečiau už varžovus klydo (19:31).

Kitas rungtynes Lietuvos U14 berniukų rinktinė žais trečiadienį su Latvijos II komanda.

Savo ruožtu mergaitės taip pat žaidė su estėmis ir laimėjo 57:52 (18:17, 14:13, 15:6, 10:16). Lemiamu tapo trečias kėlinys, kurį Živilės Mikalauskaitės auklėtinės laimėjo 15:6. Lemiamu rodikliu taip pat tapo atkovoti kamuoliai. Kovą dėl jų Lietuvos rinktinė laimėjo 65:45.

Rezultatyviausia lietuvių gretose buvo Dalia Donskichytė, kuri įmetė 17 taškų (3/10 traitaškių) ir perėmė 7 kamuolius.

Kitas Baltijos taurės rungtynes Lietuvos mergaitės žais trečiadienį su Latvijos II komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)