Taškais pasižymėjo visas Lietuvos dvyliktukas. Mūsiškiai priešininkus labiausiai baudė per atkovotus kamuolius (65:29), taškus po antrųjų šansų (28:11) bei taškus iš baudos aikštelės (54:22).

Kaip tapo įprasta, galingiausiai lietuvių gretose rungtyniavo lyderių tandemas. Motiejui Krivui užteko vos 10 minučių, kad užfiksuotų eilinį dvigubą dublį. Ant suolo visam laikui sėdęs dar trečiajame kėlinyje, vidurio puolėjas savo sąskaitoje turėjo 16 taškų, 14 atkovotų kamuolių, 2 blokus ir 30 naudingumo balų. Puikiu taiklumu krepšį atakavęs Paulius Murauskas per 18 minučių pridėjo 20 taškų ir 21 naudingumo balą.

Ketvirtfinalio rungtynes lietuviai žais jau ketvirtadienį.

18:15 val. prasidėsiančiame mūšyje dėl patekimo į pusfinalį mūsiškių lauks Turkijos rinktinės barjeras. Pergalė šiame etape garantuotų kelialapį į pasaulio čempionatą, pralaimėjimo atveju žūtbūt reikėtų užimti 5-ąją vietą.

Turkijos rinktinė trečiadienį net 82:38 (23:11, 18:7, 30:10, 11:10) sutriuškino Didžiosios Britanijos krepšininkus.

Jei Lietuvos rinktinei pavyktų nugalėti turkus, pusfinalyje ji susidurtų su Prancūzijos ir Slovėnijos poros nugalėtojais.

Ketvirtfinalio etapo poros:

  • Prancūzija – Slovėnija
  • Turkija – Lietuva
  • Izraelis – Serbija
  • Ispanija – Italija
Europos U18 krepšinio čempionatas: Lietuva - Čekija

Pirmąsias 5 minutes komandos karštligiškai keitėsi taškais, tačiau netrukus ėmė ryškėti Lietuvos rinktinės pranašumas, o ypač po krepšiais, kur karaliavo Motiejus Krivas.

Iniciatyvą tvirtai į savo rankas perėmę lietuviai laimėjo pirmą kėlinį 27:16, o M. Krivas liko per plauką nuo dvigubo dublio su 12 taškų ir 9 atkovotais kamuoliais per 8 minutes.

Lietuviai nemažino apsukų ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 22 taškais – 51:29.

Neabejotiną persvarą demonstravę mūsų šalies krepšininkai po didžiosios pertraukos padidino skirtumą iki triuškinančios 30 taškų ribos (64:43) ir iš esmės anksčiau laiko nulėmė rungtynių baigtį. Didžiausia komandas skyrusi praraja – 35 taškai.

Lietuva: Paulius Murauskas 20, Motiejus Krivas 16 (14 atk.k., 30 naud.b.), Kajus Leliukas 10, Domantas Sarauskas 8, Kristupas Keinys 7, Emilis Bartninkas, Modestas Babraitis po 6, Arūnas Rimkus 5, Kajus Kublickas 4, Rokas Jocys, Matas Vokietaitis ir Laurynas Klimas (7 rez.p.) po 2.

Čekija: Adamas Lukesas 13, Tadeasas Slowiakas 10.

Karolio Abramavičiaus auklėtiniai laimėjo visas trejas pirmąsias rungtynes ir tapo D grupės nugalėtojais. Čekai pralaimėjo graikams, slovėnams ir serbams bei užėmė paskutinę vietą C grupėje.

Turnyro starte Lietuvos rinktinė 75:56 įveikė Juodkalnijos rinktinę, o kitose rungtynėse 79:61 pranoko italus, o tuomet 83:54 sutriuškino krepšininkus iš Kroatijos ir užėmė pirmą vietą D grupėje.

Pergalės atveju lietuvių ketvirtfinalyje lauktų Turkijos ir Didžiosios Britanijos poros nugalėtojai.

Liepos 30-rugpjūčio 7 dienomis Izmire vykstančiame čempionate talentingiausi Europos jaunieji krepšininkai kaunasi ne tik dėl medalių, bet ir vieno iš penkių Europai skirtų kelialapių į 2023 metų pasaulio vaikinų iki 19 metų čempionatą Debrecene (Vengrija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją