Kibiai gynęsi lietuviai savo varžovams iš žaidimo leido atakuoti vos 25 procentų taiklumu (27 proc. dvitaškių ir 23 proc. tritaškių).

Mūsiškių atakos buvo gerokai produktyvesnės – tikslą pasiekė 43 proc. jų bandymų iš žaidimo.

Motiejus Krivas (7/13 dvitaškiai, 15 atk. kam.) ir Liutauras Lelevičius surinko po 14, Kajus Kublickas – 12, o Dominykas Butka 9 taškus (7 atk. kam.).

Ketvirtfinalyje Vytauto Pliaugos treniruojamų Lietuvos vaikinų lauks belgai, kurie 80:65 sustabdė bendraamžius iš Estijos.

Net 30 taškų ir 12 atkovotų kamuolių (iš jų 9 – puolime) pasižymėjo nugalėtojų lyderis Thijsas De Ridderis.

Ketvirtfinalis laukia ketvirtadienį, nuo 16 val.

Pirmajame ketvirtyje lietuviams sunkiai sekėsi sulaikyti Urbaną Klavžarą, tačiau kėlinio pabaigoje mūsiškiai jau perėmė iniciatyvą ir pirmavo 22:16. Prieš pertrauką Lietuvos atstovai pirmąkart nutolo dviženkliu skirtumu – 39:28.

Nors trečiajame ketvirtyje lietuviai dar kiek buvo padidinę persvarą, prieš lemiamas dešimt minučių iš jos liko 12 taškų – 56:44. Galiausiai varžovams nepavyko sujudinti Lietuvos rinktinės pergalės pamatų – užtikrintai triumfavo mūsiškiai.

Lietuva: Motiejus Krivas (15 atk. kam.) ir Liutauras Lelevičius po 14, Kajus Kublickas 12, Dominykas Butka 9, Dovydas Butka ir Emilis Bartninkas po 6 taškus.

Slovėnija: Saša Ciani 14, Urbanas Klavžaras 13, Matija Samaras 12 taškų.

Lietuviai pirmame etape 86:67 pranoko kroatus, 80:62 pamokė šeimininkus graikus, 73:68 įveikė lenkus ir užtikrintai laimėjo C grupės varžybas.

Tuo metu slovėnai D grupėje patyrė tris nesėkmes (prieš prancūzus, vokiečius ir islandus), liko tuščiomis ir užėmė paskutinę vietą (0-3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją