Manto Šerniaus treniruojamos merginos jau nuo pirmų minučių aikštelėje diktavo sąlygas ir iškart susikrovė dviženklį pranašumą (14:0), kurį visų rungtynių metu tik didino ir iškovojo triuškinančią pergalę. Pirmame susitikime Kėdainiuose lietuvės taip laimėjo nesunkiai - 108:66.

Rezultatyviausiai mūsiškių gretose žaidė Gintarė Petronytė, pelniusi 19 taškų. Aukštaūgei, kuri žaidė tik 12 minučių ir dar blokavo 4 varžovių metimus, puikiai talkino 17 taškų surinkusi Lina Aglinskaitė. 11 taškų įmetė Gabrielė Gutkauskaitė, po 10 - Kamilė Nacickaitė, Monika Gigalauskytė ir Eglė Šikšniūtė, 8 - Lina Pikčiūtė, 7 - Santa Okockytė, 5 - Vita Kuktienė, 4 - Marina Solopova.

„Po sunkios kelionės ir lengvos pergalės namie buvo svarbu susikaupti, kovoti ne tik su varžovėmis, bet ir su savimi, savo nusiteikimu. Šią užduotį merginos visiškai įvykdė – laimėjo ne tik prieš Makedonijos rinktinę, bet ir prieš save. Džiaugiuosi, kad tai padarė visos rungtyniavusios mūsų krepšininkės“, - po rungtynių sakė Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris M. Šernius.

Iki tol lietuvės dar 77:67 nugalėjo Belgijos ir 81:61 Didžiosios Britanijos rinktines. Kitas rungtynes mūsiškės žais sekmadienį Kėdainiuose su belgėmis.

B grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva408
2.Didžioji Britanija317
3.Belgija135
4.Makedonija044

Atrankos varžybose dalyvauja 22 komandos, suskirstytos į keturis pogrupius po keturias komandas, o dviejose grupėse kovoja po tris rinktines. Į Europos moterų krepšinio čempionatą, kuris 2015 metų vasarą vyks Vengrijoje ir Rumunijoje, pateks šešios pirmas vietas užėmusios komandos ir penkios geriausios antrosios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)