„Aš nežinau, kur yra problema. Jeigu komanda tai žinotų, viskas seniai būtų išspręsta. Per treniruotes žaidžiame vienaip, per varžybas būna visai kas kita. Atsiranda klaidos gynyboje, o tai mums kainuoja labai daug. Dabar mūsų tikslas – laimėti rungtynes su PAOK. Tai labai svarbu psichologiškai“, – dėstė A. Kavaliauskas.

„Lietuvos rytas“ šį sezoną Europos taurėje namie neiškovojo nė vienos pergales ir jau praėjusią savaitę prarado viltis patekti į kitą turnyro etapą. Paskutinis šansas reabilituotis – trečiadienio vakarą, tačiau įveikti Salonikų komandą taip pat bus sudėtinga.

„Sofoklis Schortsanitis yra traukinys, o Kostas Vasileiadis, kaip mes sakome – kalašnikovas. Varžovų komandoje yra žmonių, kurie laiku kyla nuo suolo ir laiku atranda savo žaidimą. Jie laimėjo mums neparankias rungtynes, mes nebetekome šansų patekti į kitą etapą, jų žaidimas kyla į viršų“, – konstatavo sostinės klubo aukštaūgis.

Priežasčių, kodėl komanda atsidūrė didžiulėje duobėje ir turėjo vargo net Alytuje, kur vietos komandą LKL pirmenybėse įveikė tik per pratęsimą, įvardinti negalėjo nei „Lietuvos ryto“ stratego pareigas šiuo metu einantis A. Gronskis.

„Manau, kad esame duobėje. Kai išgriuvome iš Europos taurės turnyro, atsirado nusėdimas. Tačiau sunki pergalė Alytuje turėtų mums padėti atsispirti ir kilti į viršų“, – vylėsi krepšinio specialistas.

Šį sezoną jis jau yra trečiasis sostinės klubo treneris – atleistą Marcelo Nicolą laikinai pakeitė Aurimas Jasilionis, o pastarąjį – taip pat laikinojo titulą turintis A. Gronskis. Visgi atsakyti, kiek laiko jis eis šias pareigas, treneris negali.

„Aš esu laikinai einantis pareigas, o ką spręs vadovai, nežinau. Dabar galvoju tik apie tai, kad reikia kiekvienose rungtynėse ir treniruotėse atiduoti visas jėgas. Dirbu iš paskutiniųjų, lyg iki paskutinės dienos, – kalbėjo A. Gronskis, pripažinęs, kad tokia didelė trenerių kaita naudos komandai neduoda. – Žaidėjams yra sunku, nes nuolat reikia persiorientuoti. Vis naujas treneris, vis keičiasi treniruočių pobūdis. Iš vienos pusės tai gerai, o iš kitos vėlgi smingama į duobę.“

Pasak A. Gronskio, laimėti paskutinį mačą Vilniuje – prestižo reikalas.

„Viskas paprasta – mums reikia pergalės, nepaisant to, kokia ji būtų. Tai vienintelis atlygis žaidėjams, kurie treniruotėse dirba iš visų jėgų “, – pažymėjo jis.

PAOK (4/5) komanda į Vilnių atvyko nusiteikusi labai karingai. Jai mūšis Vilniuje gali tapti lemtingas. Jei graikai nusileis „Lietuvos rytui“ (2/7), kuris kovos tik dėl garbės, o Stambulo „Bešiktaš“ (3/6) namuose pranoks E grupės lyderę Sankt Peterburgo „Zenit“ (8/1) ekipą, Salonikų krepšininkų sezonas Europoje bus baigtas.

„Bešiktaš“ pergalė šiuo atveju visai tikėtina, kadangi jų varžovė Sankt Peterburgo komanda jau užsitikrino pirmąją vietą turnyro lentelėje, o prieš šį mačą prarado ir vieną iš savo lyderių – kanadietis Kyle'as Landry patyrė sunkią Achilo sausgyslės traumą ir šį sezoną neberungtyniaus.

„Lietuvos rytui“ trečiadienio vakarą vis dar negalės padėti Julius Jucikas, nors antradienį jis ir dalyvavo komandos treniruotėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)