Rungtynių pradžioje trenerio Dainiaus Novicko auklėtiniams daugiausiai laiko teko vytis varžovus, bet atitrūkti jie neįstengė. Kova virė taškas į tašką, kol lietuviai pamažu pradėjo auginti savo persvarą.

Puolime tiesiog koncertavo naujokas Titas Januševičius, suvertęs daugiau nei pusę komandos taškų (11) ir išjungęs šviesas arenoje paskutiniu tolimu metimu.

Iš viso 23-ejų 190 cm ūgio krepšininkas jų pataikė 4 iš 6. Taip debiutantas reabilitavosi po itin nesėkmingo starto, kai pirmosiose rungtynėse prametė visus 9 metimus iš tolimos distancijos.

6 taškus pridėjo etatinis rinktinės lyderis Aurelijus Pukelis, 3 – Marijus Užupis, 1 – dar vienas naujas veidas Gabrielius Čelka.

Prancūzų gretose rezultatyviausias buvo 7 taškais pasižymėjęs Raphaelis Wilsonas.

Pusfinalyje sekmadienį lietuviai susitiks su šeimininkais austrais, kurie identišku rezultatu 21:16 eliminavo ispanus. Aukščiausiai istorijoje jau pakilusiems nugalėtojams 13 taškų atnešė Nico Kaltenbrunneris.

Akistata dėl vietos finale prasidės 14 val. Lietuvos laiku.

Kitą pusfinalio porą sudarys olimpinius čempionus olandus eliminavę etatiniai žemyno čempionai serbai ir šveicarai.

Marijus Užupis

Antroje vietoje prieš turnyrą reitinguota Lietuvos ekipa grupės varžybose 19:21 nusileido Šveicarijai ir 17:14 įveikė Kroatiją.

Prieš tai Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė keturis kartus dabinosi Europos čempionato medaliais, o pernai tapo žemyno vicečempione.

Primename, kad į pirmenybes Austrijoje keliavo tik vienas neseniai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse bronziniu prizininku tapęs krepšininkas – A. Pukelis.