Liepos 31-ąją „Žalgirio“ klubas išplatino pranešimą apie technologijų kompanijos „Tesonet“ įsigytą Londono „Lions“ klubą.

„Verslo sandoris įvyko po to, kai technologijų akceleratoriui „Tesonet“ susiklostė palankios sąlygos įsigyti tituluotą ir didžiulio potencialo rinkoje įsikūrusį Jungtinės Karalystės klubą. „Žalgiris Group“ suteikia London „Lions“ trumpalaikę, trijų mėnesių paskolą būtiniausioms išlaidoms padengti, ją grupei gražins klubą įsigijęs „Tesonet“, – skelbta klubo pranešime.

Didžiosios Britanijos krepšinio lygos čempionų „London Lions“ administratoriai tvirtina, kad klubas nebuvo parduotas.

„Lions“ buvo siejamas su JAV kapitalo „777 Partners“ kompanija, tačiau pastarosios verslo planai Europoje žlugo, į kuriuos buvo įtrauktas „Premier“ lygos atstovas „Everton“ bei Didžiosios Britanijos krepšinio flagmanas „London Lions“.

Po „777 Partners“ atsitraukimo „London Lions“ ateitis tapo miglota. Nors praėjusią savaitę „Žalgiris“ išplatino pranešimą apie „Tesonet“ žingsnius Londone, klubo atstovai Hasibas Howladeris ir Nimishas Patelis šiuos teiginius paneigė.

„Nežinau, iš kur toks pranešimas, bet tai netiesa. Mes nepardavėme verslo“, – „City A.M.“ teigė N. Howladeris.

„Nustatėme galutinį terminą iki penktadienio vidurdienio teikti pasiūlymus dėl „London Lions“ turto įsigijimo. Laukiame trijų pasiūlymų. Du jau gauti, laukiame dar vieno. Galiu pasakyti tik tiek, kad vieninteliai žmonės, kurie gali parduoti verslą, esu aš ir Nimishas, o mes jo nepardavėme“, – papildė „Lions“ klubo atstovas.

Jis patvirtino, kad „London Lions“ buvo suteikta trumpalaikė trijų mėnesių paskola būtiniausioms išlaidoms padengti.

„Klubas turi solidžią istoriją, vietos bendruomenės palaikymą, ištikimų sirgalių bazę, o tai yra klubo pagrindas.

Šiuo metu ieškome rimto pirkėjo, kuris perimtų Londono klubą ir verstų naują klubo istorijos puslapį. Į pardavimo sandorį bus įtrauktas klubo turtas ir visa per pastaruosius 47 metus sukaupta gera patirtis.

Esame suinteresuoti kalbėtis su rimtais potencialiais pirkėjais, mūsų tikslas yra parduoti klubą geriausiam pirkėjui“, – teigė klubo atstovas.